PMFC: a pécsi önkormányzatot alaposan meglepte Matyi Dezső

Vágólapra másolva!
2013.12.27. 18:19
A pécsi Polgármesteri Kabinetiroda az alábbi közleménnyel reagált Matyi Dezső klubtulajdonos pénteki bejelentésére, miszerint január elsejétől nem vesz részt a PMFC NB I-es labdarúgócsapatának finanszírozásában. Íme, a közlemény:

„Váratlanul ért minket Matyi Dezső mai bejelentése, miszerint január elsejétől távozik az NB I-es pécsi futballcsapattól, erről ugyanis semmiféle előzetes jelzést, tájékoztatást nem kaptunk tőle, mi is csak a sajtóból értesültünk a döntéséről. Ez a tény annál is inkább meglepő, mivel két héttel ezelőtt Páva Zsolt polgármesterrel történt személyes egyeztetése során, amikor a további tervek is szóba kerültek, Matyi Dezső egyetlen szóval sem említette ilyen irányú szándékát.„Váratlanul ért minket Matyi Dezső mai bejelentése, miszerint január elsejétől távozik az NB I-es pécsi futballcsapattól, erről ugyanis semmiféle előzetes jelzést, tájékoztatást nem kaptunk tőle, mi is csak a sajtóból értesültünk a döntéséről. Ez a tény annál is inkább meglepő, mivel két héttel ezelőtt Páva Zsolt polgármesterrel történt személyes egyeztetése során, amikor a további tervek is szóba kerültek, Matyi Dezső egyetlen szóval sem említette ilyen irányú szándékát.

Bár Pécs városának szinte csak jelképes, néhány százalékos tulajdonrésze van a klubot működtető PMFC Sport Kft.-ben, számos kérdésre várjuk a választ Matyi Dezsőtől, és elvártuk volna, hogy előzetesen tájékoztassa a várost terveiről és kilépési szándékáról.

Szeretnénk tudni – többek között –, hogy mi a szándéka a cégben lévő többségi tulajdonrészével. Eladja, átruházza, elajándékozza, netán ő maga hoz befektetőt a részére? Szeretnénk tudni azt is, bejelentése és annak következményei hogyan érintik a jelenleg is fennálló, a PMFC-pályára és -ingatlanra vonatkozó 50 éves bérleti megállapodást, illetve mi lesz a jelenleg is érvényben lévő számos szerződéssel és kötelezettséggel. Szeretnénk tudni, pontosan hogyan is áll a cég, vannak-e tartozásai, hitelei, milyen és mennyire átlátható a gazdálkodása.

Nem szeretnénk semmiféle felelőtlen ígéretet tenni a csapattal és a klubot működtető céggel kapcsolatban, ezért haladéktalanul egyeztetéseket kezdeményezünk az érintett felekkel, hogy mielőbb megismerhessük hivatalos álláspontjaikat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik