MTK: „Rögvest leesett, mekkora bolond voltam"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.29. 07:56
Eppel Márton, az MTK labdarúgója bocsánatot kért, amiért a Kaposvár elleni múlt hét végi NB I-es bajnokin (2–2) dühében akkorát vágott a kispad plexiüvegére, hogy az betört. A játékos egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

„Ideges voltam – idézte fel a kaposvári meccs hajrájában történteket Eppel Márton a Nemzeti Sportnak. – Jól tudom, hogy nem mentség, ám régóta gyűlt már bennem a feszültség, amely akkor és ott váratlanul kiszakadt belőlem. Jókorát csaptam a hazai kispad oldalába, ettől tört be a plexiüveg. Kérdezgette aztán Garami József, hogy a lecserélésem miatt vagyok-e feszült. Azt mondtam, dehogy! Az idegesített, hogy megint csak olyan mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, amelyet simán be kellett volna húznunk. Kettő nullára vezettünk, gólt szereztem, de a második félidőben mindent leromboltunk, amit korábban felépítettünk. Nem először fordult elő velünk ilyen."Eppel Márton a Nemzeti Sportnak. – Jól tudom, hogy nem mentség, ám régóta gyűlt már bennem a feszültség, amely akkor és ott váratlanul kiszakadt belőlem. Jókorát csaptam a hazai kispad oldalába, ettől tört be a plexiüveg. Kérdezgette aztán Garami József, hogy a lecserélésem miatt vagyok-e feszült. Azt mondtam, dehogy! Az idegesített, hogy megint csak olyan mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, amelyet simán be kellett volna húznunk. Kettő nullára vezettünk, gólt szereztem, de a második félidőben mindent leromboltunk, amit korábban felépítettünk. Nem először fordult elő velünk ilyen."

Az azonban rendhagyó, bár nem példa nélküli eset, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága annak ellenére eltiltással sújt valakit, hogy a vétkes nem látott piros lapot. Márpedig ez ügyben, ugye, nyoma sincs „papíralapú" bírói figyelmeztetésnek.

„Rögvest leesett, mekkora bolond voltam – folytatta a 22 éves csatár. – Ezért bementem a kaposváriakhoz, bocsánatot kértem Prukner Lászlótól, majd a játékvezetőktől is. Nem reméltem, csak gondoltam, hátha megúszom a büntetést. Nem úsztam meg, de azt hiszem, a legenyhébb, egymeccses eltiltás miatt egy rossz szavam sem lehet. Belátom ugyanis, hogy hibáztam."

A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) világhálós összeállítása szerint Eppel Márton büntetése nem befolyásolta az őszi sportszerűségi verseny végeredményét. A rangsor első helyén az MTK végzett holtversenyben a Videotonnal, mert harminc sárga lapja mellé egyetlen pirosat sem gyűjtött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik