DVSC: újra éles a törökországi vonal Coulibaly-ügyben?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.02. 09:32
Kedd reggel két, az ügyben korábban is felbukkanó labdarúgócsapat közelében emlegették a nemzetközi internetes sajtóban a Debrecenből távozó Adamo Coulibalyt: az egyik ismét a török másodosztályú Denizlispor, a másik a francia második ligás Chateauroux.

Hétfői törökországi médiainformációk szerint Coulibalyt keddre Denizlibe várják, hogy aláírja két évre szóló szerződését, ám a legfrissebb információ árnyalja ezt az értesülést: a szurkolóknak egy nagy nevet beígérő, és azzal mindeddig adós klubvezetők megállapodtak a Manisaspor brazil támadójával, Kahéval. A Denizlispor korábban élénken érdeklődött Coulibaly iránt, ám a francia-szenegáli támadó habozását látván úgy hírlett, elállt a szerződtetésétől.

Franciaországból ugyanakkor az a hír érkezett, hogy a Chateauroux eladta támadóját, Claudio Beauvue-t az élvonal egyik újoncának, a Guingampnak, és a befolyó pénzből minden bizonnyal gondoskodni igyekszik a pótlásáról, valamint egy támadó szerződtetéséről – ez lenne francia találgatások szerint Adamo Coulibaly.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, Coulibaly hétfőn azzal búcsúzott el a debreceniektől, hogy olyan ajánlatot kapott, aminek nem tudott ellenállni. A fenti találgatásoknak ellentmond a debreceni klub hivatalos honlapján hétfőn közzétett, első kézből származó információ, miszerint a játékos nem európai országba tart.

„Nagyon nehéz döntés volt, két-három hónapja minden áldott nap csak ez járt a fejemben – nyilatkozta a dvsc.hu klubhonlapnak Adamo Coulibaly. – Sok emberrel beszélgettem erről, az elnök úrral is többször leültünk tárgyalni. Amikor nyáron hazautaztam Afrikába, ott is azon morfondíroztam, hogyan tovább. Végül a távozás mellett döntöttem, mert gondolnom kellett a jövőmre is. A pénz fontos szempont volt, mert már nem vagyok a legfiatalabb. Nem akartam mindenáron elmenni, de azt a megoldást kellett választanom, ami nekem és a családomnak is a legjobb. Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy elköszönjek a szurkolóktól és köszönetet mondjak nekik a támogatásukért. Hálával tartozom a klubnak is, különösen Szima Gábor elnök úrnak, akivel ma is beszéltem, és megegyeztünk, hogy két év múlva visszatérek Debrecenbe. Remélem, ugyanúgy fogom érezni magam, mint amikor itt játszottam, és bízom benne, egyszer az új stadionban is pályára léphetek majd.”

„Valóban nagyon sok szép emlék és élmény köt ide. A BL és az El-szereplés felejthetetlen, mint ahogy az is, hogy kétszer nyertem el a gólkirályi címet. Debrecen a szívem csücske lett, nehéz elhagynom a várost, hiszen sok barátom lett itt. Úgy érzem, megszerettek engem a szurkolók, rendszeresen küldtek nekem üzeneteket és arra kértek, maradjak. Van azonban olyan klub, amelytől anyagilag nagyon komoly ajánlatot kaptam. Olyat, amely az egész életemet megalapozhatja.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők:Horváth Zoltán (Egri FC), Huszák Tamás (FC Tatabánya – kölcsönből vissza?), Stevo Nikolic (bosnyák, Spartak Trnava – Szlovákia, kölcsönből vissza), Oláh Gergő (FC Tatabánya – kölcsönből vissza?), Eugene Salami (nigériai, KTE-Phoenix Mecano, kölcsönből vissza), Alekszandar Trninics (szerb, Csukaricski – Szerbia), Varga József (Greuther Fürth – Németország, kölcsönből vissza), Vinicius Galvao (Csákvári TK – kölcsönből vissza?), Zsidai László (MTK Budapest)
Távozik/távozhat:Adamo Coulibaly (francia, ?), Luis Ramos (hondurasi, FC Chateauroux – Franciaország), Dajan Simac (horvát, ?), Varga József (Middlesbrough – Anglia, kölcsönbe), Balajti Ádám (Mezőkövesd, kölcsönbe)
Kiszemeltek:Cristian Bud (román, FC Bihor – Románia), Andrej Causic (horvát, Pécsi MFC), Joel Damahou (elefántcsontparti, Maccabi Haifa – Izrael), Matic Marusko (szlovén, ND Mura – Szlovénia), Vadnai Dániel (MTK Budapest)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik