Bp. Honvéd: a csapat korábbi olasz trénere nosztalgiázik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.30. 10:15
Massimo Morales, a Bp. Honvéd labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője jelenleg a német harmadik ligás Stuttgarter Kickers vezetőedzője, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy szép szavakkal idézze fel a kispestieknél töltött időszakát.

Az olasz Eurosport blogja, az európai labdarúgással foglalkozó EuroLandia az elmúlt napokban hatrészes sorozatban szólaltatta meg Moralest, aki a karrierjét átfogó széria utolsó epizódjában szép szavakkal emlékezett meg a Bp. Honvédról.

„Akkoriban az volt a szándékom, hogy visszatérek Németországba, és már majdnem meg is volt az egyezség, amikor megkerestek a Honvédtól – idézte fel 2009. őszi budapesti munkába állását az olasz tréner. – Egy dicső múltú klubról volt szó, olyanról, amelyre csodálattal tekintettem, amelynek aranykora a tökéletességet megtestesítő Puskás Ferenc nevével fonódott egybe. Majdhogynem kötelességemnek éreztem, hogy elfogadjam az ajánlatot.”

Morales felelevenítette, hogy az előző szezonban (Sisa Tibor irányításával) Magyar Kupát nyerő Honvédot a kiesőzónából kellett kivezetnie, ami sikerült, ráadásul párhuzamosan a kupa elődöntőjét is elérte a csapat.

„Nagyszerű tapasztalatokat szereztem egy csodálatos városban, ahol nagyon jól éreztem magam, és ahol jó eredményeket értem el – idézi a blog Moralest. – Nem tagadom, szívbéli választás volt, és az összes csapat közül, amelyiknek az edzője lehettem, a Honvédra vagyok a legbüszkébb. Igaz, hogy manapság a Honvéd nem sok vizet zavar a világ futballjában, de a neve történelmi, egy lapon említhető akár a Real Madridéval is. Számomra büszkeség, hogy olyan klubok kötelékében dolgozhattam, mint a Bayern München, a Milan, a Fortuna Düsseldorf és a Honvéd, most pedig egy olyan, szintén patinás csapatot edzhetek, mint a Stuttgarter Kickers. A futball ugyanis nemcsak az eredményekről és a pénzről szól, hanem érzelmekről is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik