A román élvonal háromszor értékesebb az NB I-nél

Vágólapra másolva!
2013.06.23. 10:40
null
Georgi Attila szerint a magyar labdarúgók hendikeppel indulnak az átigazolási csatában (Fotó: Mirkó István)
Amíg válogatottunk nem jut ki egy világeseményre, addig a magyar labdarúgók megítélése sem sokat javul. Erről is beszélt többek között lapunknak Georgi Attila menedzser.
Ha az elmúlt időszak átigazolásait vesszük, azt kell látnunk, hogy a magyar labdarúgók nem nagyon kelendőek külföldön. A magyar futball, a magyar játékosok megítélése nemigen javult.

„Vegyünk egy azonos képességű magyar, horvát, valamint szerb játékost – mondta Georgi Attila menedzser. – A miénk sajnos sokszoros hendikeppel indul az átigazolási csatában, ez egészen addig így is lesz, amíg válogatottunk nem jut ki egy világeseményre, világbajnokságra vagy Európa-bajnokságra. Saját erőből kell kijutnia – nem azért, mert rendezési jogot kap. Ami még fontos, nem vagyunk mi annyira gazdagok, hogy hat-hét légiós ücsörögjön a kispadon, és néha még a lelátóra is jusson néhány. Bátrabban kellene mély vízbe dobni a fiatalokat, de vigyázzunk, máshol a huszonegy éves tehetségek már BL-finálét döntenek el, nálunk meg még a huszonnégy éves, élvonalban kispadozó játékost is kikiáltjuk tehetségnek. Ez önámítás.”

Nem szép dolog a világ jelentős klubjaihoz hasonlítani a magyar csapatokat, mert így még szembetűnőbb a különbség, a lemaradásunk: egy hazai együttes játékosainak piaci összértéke ugyanis kettő-öt százaléka csupán egy elitklub összértékének. Az e tekintetben „megerősödött” Videoton (a keret piaci értéke a transfermarkt.de szerint 13.225 millió euró) messze elmarad az angol Manchester Unitedtől (444.25 millió euró).

De mi a helyzet a bajnokságban szereplő összes labdarúgó piaci értékével?

A honi élvonal játékosainak összértéke 96.8 millió euró, azaz mintegy 29 milliárd forint. A szomszédos országok közül csak Szlovákiát előzzük meg (56.225 millió euró), Ausztria (137.175), Csehország (154.95) és Románia (278.2) is előttünk jár.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY GEORGI ATTILA SZERINT MILYEN ÜZENETE VAN A MAGYAR VÁLOGATOTT JÁTÉKOSOK HAZAIGAZOLÁSÁNAK, ILLETVE MIT GONDOL A HONVÉD, A GYŐR ÉS A FERENCVÁROS ÁLTAL MEGSZERZETT LÉGIÓSOKRÓL, AKKOR OLVASSA EL A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN MEGJELENT TELJES CIKKET – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik