Haladás: Keneseiék munkában; a Vidi- és az Újpest-játékos még képben

Vágólapra másolva!
2013.01.09. 13:04
Szerda délelőtt a Szombathelyi Haladás játékosai is elkezdték a felkészülést a tavaszi idényre, ám sérülések, betegségek és Kulcsár Kornél belgiumi próbajátéka miatt kissé foghíjas kerettel edzettek a zöld-fehérek, akiknek szakmai stábja erőnléti edzővel bővült – tudósít a klub hivatalos honlapja. A lehetséges téli szerzemények között – ahogy arról már beszámoltunk – továbbra is két játékost, Barczi Dávidot (Újpest) és Haraszti Zsoltot (Videoton) említik a vezetők.

„Miután a téli szünetre egyéni edzéstervet adtunk a játékosoknak, így nem kimondottan ráhangoló tréningekkel telik az első hét, rögvest belevágunk a munkába – nyilatkozta a téli felkészülés első napján Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője a haladas.hu-nak. – A felkészülés során abajnoki időszakhoz képest húsz-harminc százalékkal komolyabb terhelést kapnak a játékosok. Ma például egyórás, egyéni képességfejlesztő tréninggel kezdünk a műfüvön. A srácok jó állapotban, súlyfelesleg nélkül érkeztek vissza, péntek reggel vérvétellel is felmérjük állapotukat.” Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője a haladas.hu-nak. – A felkészülés során abajnoki időszakhoz képest húsz-harminc százalékkal komolyabb terhelést kapnak a játékosok. Ma például egyórás, egyéni képességfejlesztő tréninggel kezdünk a műfüvön. A srácok jó állapotban, súlyfelesleg nélkül érkeztek vissza, péntek reggel vérvétellel is felmérjük állapotukat.”

Bővült a szombathelyi szakmai stáb, Orbán Attila erőnléti edzőként segíti Artner Tamás munkáját.

Az Illés Akadémia műfüves pályáján és a Kondics utcában lesznek a tréningek, emellett a Csónakázó-tó körüli futás is színesíti a programot, és ellátogat a csapat fitneszklubba is.

A felkészülés kezdetén azonban többekre nem számíthatott Artner Tamás. Rózsa Dániel a hátával bajlódik, Andorka Péternek begyulladt a talpcsontja, Ugrai Roland térdműtét után lábadozik, Tóth Péter beteg, Kulcsár Kornél belgiumi próbajátékon szerepel. Andorka, Rózsa és Tóth a héten bekapcsolódhat a munkába, Ugrainak viszont még három hetet kell kihagynia. Ott volt viszont az első edzésen az őszi szezon végén a második csapathoz száműzött Kenesei Krisztián.

„Jómagam egy-két új játékost képzelek el a csapatban, egyjobb oldali és egy támadó középpályás igazolását vagy kölcsönvételétszorgalmazom. Több labdarúgó neve is benne van a kalapban, így például a már korábban ismertté vált újpesti Barczi Dávidé és a székesfehérvári Haraszti Zsolté. Próbajátékosokrólviszont nem tudok. Huszonhat fős kerettel készülünk, tavaszra nem tervezek további fiatalítást, jó lenne, ha a jelenlegi keret három évig együtt maradna – beszélt az erősítési tervekről a vezetőedző, aki a célokra is kitért. – Abajnokság végére az első tíz közé várom a csapatot. Másfél év alatt fel lehet építeni egy stabil gárdát, aztán onnan tovább lehetne lépni, és már igazán jó eredményeket remélhetnénk attól a csapattól.”

Az erősítésként kiszemelt játékosokról és a felkészülésről Tóth Miklós ügyvezető is beszélt: „Barczi Dávid a héten még Belgiumban tartózkodik próbajátékon, megvárjuk, hogy döntenek vele kapcsolatban. Haraszti Zsolt édesapjával és menedzserével is beszéltünk, de miután edzőváltás volt a Videotonnál, nem tudni, mi lesz a labdarúgó sorsa. Az újtrénernek nyilván időre van szüksége, mire megismeri a játékosokat, eldönti, kikre van szüksége és kikre nem. Ami a mi játékosainkat illeti: távozóról nem tudok, egyelőre egyetlen futballistánk iránt sem volt érdeklődés – ez persze még változhat. Egyébként az ősz vége óta a felnőtt csapattal készülő Németh Márió már profi szerződéssel rendelkezik. Februárban egyhetes soproni edzőtáborba utazunk, és külföldről is vannak ajánlataink.A korábban már említett spanyol, török, horvát, portugál vonal változatlanul él – ám egyelőre nem dőlt el, hogy el tudunk-e utazni.”

A Haladás január 25-én az osztrák Admira Wacker vendégeként vívja első téli felkészülési meccsét.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZOMBATHELYI HALADÁSNÁL
Érkezők:
Távozik/távozhat: Korolovszky Gábor (?),Kulcsár Kornél(Lierse – Belgium, próbajáték), Nagy Dániel (Videoton – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek: Barczi Dávid (Újpest FC), Haraszti Zsolt (Videoton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik