Győr: Pilibaitist a Pécs vinné, többen Sopronba tartanak, Alekszidze maradhat

Vágólapra másolva!
2012.06.28. 19:43
null
Linas Pilibaitist már nem biztos, hogy láthatják ollózni a győri szurkolók – távozhat (Fotó: Czerkl Gábor)
Múlt héten beszámoltunk róla, hogy akár egy csapatra való játékos távozhat a Győri ETO-tól. A kerettel kapcsolatos várható változásokról Horváth Cs. Attila nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak. 

 

A Győri ETO klubmenedzsere, Horváth Cs. Attila a lehetséges érkezőkkel kapcsolatban elmondta, hogy kapusposzton, a jobbhátvéd posztján és a csatársorban várható még erősítés.

„A keret nagyjából készen van, úgy 98 százalékos állapotban van. Kapusposzton a lett Kaspars Ikstenset a holnapi edzőmeccsen teszteli a szakmai stáb, de neki hétvégén már bajnokija van Lettországban, ezért az ő tesztelésére nem sok idő van. Ugyanakkor a kecskeméti Antal Botond átigazolása már nincs napirenden. Nem mindenképpen akarunk kapust igazolni, mert a második számú kapuvédőnk, Molnár Péter, nem biztos, hogy távozik. Ahogy jelen pillanatban a csatár, Rati Alekszidze maradására is jó esély van, velünk edz, és valószínűleg meg tudunk egyezni a szerződésének meghosszabbításáról. Ennek ellenére egy támadó érkezése még várható, de valószínűleg majd csak az átigazolási időszak hajrájában. Kapus és támadó mellett egy jobbhátvéd érkezése valószínűsíthető még. A Videoton két játékosa, Elek Ákos és Lencse László ügye viszont lezárult, ők nem jönnek hozzánk" – nyilatkozta az NSO-nak Horváth Cs. Attila.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy akár egy csapatra való játékos távozhat Győrből.

„Valentin Babic velünk edz, de elképzelhető, hogy hazatér. Fehér Zoltán iránt a Pécs, a Haladás és a Sopron érdeklődik, és valószínűleg ez utóbbi két klub közül valamelyik lehet a befutó a soproni kötődésű védőért folyó versenyben. Szabó Ottót ugyancsak a Sopron hívja, Linas Pilibaitisért pedig a Pécs tett ajánlatot, de még nincs egyezség. A brazil Ji-Paranával megszületett a megállapodás a szerződése megszüntetéséről, a kölcsönből visszatérők közül George Ganugrava és Lasa Totadze a csapattal készül, nekik még nem sikerült csapatot találniuk. A szintén visszatérő Mihai Nicorecre számít Pintér Attila vezetőedző, míg Fuad Bugerra nem tért vissza, ő végleg Algériába szerződhet" – fogalmazott a sportvezető.

Az elhangzottakhoz annyit tehetünk hozzá, hogy Pécsről származó információink szerint Pilibaitis aligha lesz a baranyaiak játékosa, ugyanis túl nagy a távolság a két klub álláspontja között.

A győriekhez kapcsolódó hír még, hogy a korábban a két klub együttműködési megállapodása révén a Siófokkal kapcsolatba kerülő négyesből – Kiss Máté, Windecker József, Varga Tamás, Molnár Tibor – várhatóan csak Kiss és Windecker szerződik a Balaton partjára, míg Simon András és Nacsa Péter már Pápán edz, jó eséllyel a Lombardhoz kerülnek kölcsönbe.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők: Nemanja Andrics (szerb, FK Rad Beograd – Szerbia), Fuad Bugerra (algériai, CS Constantine – Algéria, lejár a kölcsönszerződése), Nicolas Ceolin (brazil, Budapest Honvéd – lejár a kölcsönszerződése), George Ganugrava (grúz, ZTE FC – lejár a kölcsönszerződése), Rok Kronaveter (szlovén, Cottbus – Németország), Lipták Zoltán (Újpest), Mihai Nicorec (román – ZTE, kölcsönből vissza), Lasa Totadze (FC Dila Gori – Grúzia, lejár a kölcsönszerződése), Marek Strestík (cseh-szlovák, FC Zbrojovka Brno – kölcsön után végleg)
Távozik/ távozhat: Valentin Babic (horvát, ?), Fuad Bugerra (algériai, CS Constantine – Algéria, ?), Linas Pilabaitis (litván, ?), Nicolas Ceolin (brazil, ?), Giorgi Ganugrava (grúz, ?), Fehér Zoltán (?), Nacsa Péter (Lombard?), Simon András (Lombard?), Marek Strestík (cseh-szlovák, FC Zbrojovka Brno – Csehország, lejár a kölcsönszerződése), Kiss Máté (Siófok – kölcsönbe), Szabó Ottó (Sopron?), Lasa Totadze (grúz, ?), Windecker József (Siófok – kölcsönbe), Varga Tamás (?), Molnár Tibor (?)
Kiszemeltek: Kaspars Ikstens (lett)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik