ZTE: Az első hely elérése nem tűnik reálisnak - Csank János

Vágólapra másolva!
2011.01.08. 12:15
Az NB I második helyén álló ZTE január 10-én kezdi meg a téli felkészülését, s az edzések mellett nyolc barátságos mérkőzést játszik Csank János csapata. A mesteredző abban reménykedik, hogy nem lesz nagy játékosmozgás az együttesnél, és sikerül a bajnokságot az élmezőnyben zárni.

„Nagyon jó fél éven vagyunk túl – kezdte a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát Csank János, a ZTE vezetőedzője. – Sajnos az első hely elérése már nem tűnik reálisnak, túl nagy a hátrányunk a Videotonnal szemben. Örülnék, ha dobogóközelben tudnánk maradni, akkor pedig maradéktalanul elégedett lennék, ha júniusban kinyitnám az újságot és azt látnám, hogy ugyanígy, a második helyen állunk."

Bár a zalaiak kapcsán hallani egy-két távozóról és érkezőről, Csank János egyelőre óvatos.

„Jó lenne, ha nem alakulna át nagyon a csapat – szögezte le. – Ettől függetlenül néhány változás biztos lesz, ráadásul még nagyon sok idő van a következő bajnoki mérkőzésig. Illés Gyulának télen lejár a szerződése, s bár szeretnénk meghosszabbítani, több klub is vinné. Rajta kívül Djordje Kamber és Milan Bogunovics iránt érdeklődnek, de tőlük sem válnánk meg, igaz, egyelőre nincs is szó konkrétumokról. A montenegrói Ivan Delics mellett egy lett válogatott csatárt tesztelünk, a szerződtetésükre napokon belül sor kerülhet. Még négyen vagy öten érkeznek próbajátékra, de az átigazolásukat nagyban befolyásolja, hogy hányan távoznak."

A ZTE hátránya a tavaszi folytatás előtt hét pont a listavezető Videotonnal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik