Győr: a Middlesbrough egyelőre kivár Tarmo Kink ügyében

Vágólapra másolva!
2010.07.27. 08:24
Visszatért a Middlesbrough-tól a Győri ETO-hoz Tarmo Kink, aki hétfőn már újra a csapattal edzett. Az észt válogatott játékos megfelelt az angol másodosztályban szereplő labdarúgóklub orvosi vizsgálatán, s néhány napon belül kiderül, igényt tart-e a csatárra a szakmai stáb.

Megrekedtek a tárgyalások Craig Conway ügyében a Middlesbrough és a Dundee United között, miközben Tarmo Kink visszatért a Győri ETO-hoz. A két hír annyiban alkot egészet, hogy az angol másodosztályban szereplő klub a zöld-fehérek észt válogatott csatára mellett a skót támadót is szerződtetné, és mivel az az ügy megakadt, így egyelőre Kink esetében is kivárnak a 'Borónál.

A Middlesbrough gondja csupán annyi, hogy a nyáron öt új játékosért már több mint ötmillió fontot elköltött, és bár Gordon Strachan menedzser mindenképpen szeretné megszerezni Craig Conwayt, a hétszázezer fontos vételárat a Dundee United vezetői keveslik (1.2 millió fontot, azaz mintegy 410 millió forintot szeretnének).

Ezzel szemben Tarmo Kinket olcsóbban, egymillió euróért (290 millió forintért) is vihetnék, hiszen korábban már megírtuk, hogy a Győri ETO és a Boro vezetői megegyeztek a légiós klubváltásáról.

Tarmo Kink a hétvégén a szigetországi egylet orvosi vizsgálatán esett át, s mint kiderült, az egészségügyi teszten is megfelelt, majd – az eredeti megállapodás szerint – visszatért Middlesbrough-ból. A légiós hétfőn már az ETO edzésén gyakorolt, és csak a 'Boro vezetőinek döntésén múlik, meddig marad Magyarországon. Annyi bizonyos, hogy az angol együttes kedden németországi edzőtáborba utazik, egyelőre Kink nélkül, aki azonban később csatlakozhat a csapathoz, mivel Gordon Strachan menedzser augusztus 7-ig mindenképpen szeretné véglegesíteni a keretet.

Addig is az észt támadó a csütörtöki Európa-liga-selejtezőre készül, mivel a győriek szakmai stábja – számítva arra az eshetőségre is, hogy a futballista náluk marad – nevezte őt a Montpellier elleni két összecsapásra. Ám ha a pénz addig megérkezik, Tarmo Kink nem lép pályára.

A TÉMÁRÓL RÉSZLETESEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik