Igazságos döntetlen született a REAC és a Nyíregyháza meccsén

Vágólapra másolva!
2009.04.04. 21:04
Helyenként izgalmas, de mindent egybevéve alacsony színvonalú találkozón remizett egymással a REAC és a Nyíregyháza. A sok sárga lappal tarkított összecsapáson a két gól mellett sok ziccer maradt ki mindkét oldalon, így a döntetlen igazságosnak mondható.
Dancs Roland a hajrában megdöngette a kapufát – az alacsony színvonalú meccsen igazságos döntetlen született
Dancs Roland a hajrában megdöngette a kapufát – az alacsony színvonalú meccsen igazságos döntetlen született
Dancs Roland a hajrában megdöngette a kapufát – az alacsony színvonalú meccsen igazságos döntetlen született
Dancs Roland a hajrában megdöngette a kapufát – az alacsony színvonalú meccsen igazságos döntetlen született

Mindkét csapat vezetősége gondoskodott róla, hogy játékosaik kitegyék a lelküket a pályán. Vereség esetére ugyanis súlyos szankciókat helyeztek kilátásba. A REAC-nál ezt nem kell magyarázni, míg az ősszel remeklő Nyíregyháza az idén csupán egy pontot szerzett.

A REAC hosszú ideje az utolsó helyen tanyázik, a még bennmaradást jelentő 14. pozíció 12 pontnyi távolságra volt a forduló előtt – magyarán, a rákospalotaiak minden meccsükön győzelmi kényszerrel lépnek pályára.

A vendég Nyíregyháza kényelmesen érezhette magát 25 pontjával és tizedik helyével, a kieséstől egyáltalán nem kell félniük. Ugyanakkor Révész Attila klubmenedzser gárdáját motiválhatta, hogy a nemzetközi szereplést érő harmadik pozíciótól csupán hat egység választotta el őket.

Eléggé álmosan kezdtek a csapatok. Az első negyedóra után élénkült meg a mérkőzés. A félidő dereka táján a nyírségiek fokozták az iramot, több támadást is vezettek, találatot mégis a hazaiak értek el. Jeremiás szöglete után Pomper Tibor kapásból iszonyatosan nagy gólt ragasztott Illyés Dániel kapujának bal felső sarkába.

A félidő további részében néhány helyzetet kivéve inkább a sárga lapok domináltak. A játékosok sokat reklamáltak, ez pedig nem tetszett Bognár Tamás játékvezetőnek. Szántai és Perényi is túl gyakran járatta a száját.

A színvonal gyengécske volt, a nyíregyháziak ekkor is több helyzetet hagytak ki, mint a palotaiak. A hazaiak kettőre növelhették volna az előnyt Nyerges Krisztián révén, ám a hét találattal házi gólkirály ziccerben Illyés kezeibe fejelte a labdát.

A kihagyott helyzet a 73. percben megbosszulta magát, Hegedüs Tibor szerencsés körülmények között egyenlített.

A sok szabálytalansággal és reklamálással tarkított találkozón összesen nyolc sárga lap született.

Az 1–1-es végeredmény igazságosnak mondható, bár egyik csapat sem lehet vele elégedett. A kérdés már csak az, hogy a kilátásba helyezett büntetéseket kiosztják-e a vezetők.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Budai II László Stadion
Nézőszám: 500
Játékvezető: Bognár T.
Asszisztensek: Kovács Z., Huszár B.
A KEZDŐCSAPATOK
12 Szántai 1 Illyés
14 Kovács B. 24 Perényi
25 Pomper 18 Mboussi
21 Ambrusz 29 Goia
5 Sallai B. 3 Cornaci
6 Kőhalmi 5 Zabos
20 Erős 17 Hegedűs T.
10 Torma 40 Imediasvili
22 Jeremiás 27 Ramos
11 Nyerges 9 Apostu
18 Pintér 41 Sztojkov
Vezetőedző: Hevesi Tamás Klubmenedzser:Révész Attila

JEGYZŐKÖNYV
Gólszerző(k): Pomper (25.), ill. Hegedűs T. (73.)
Cserék:Jeremiás helyett Dancs (65.), Sallai helyett Cseri (74. ), Torma helyett Varga (74.), ill. Imedasvili helyett Dosso (59.), Zabos helyett Minczér (62.), Cornaci helyett Lakatos (69.)
Sárga lap: Kovács (20.), Szántai (29.), Kőhalmi (57.), Dancs (80.), Pintér (88.), ill. Perényi (38.), Goia (52.), Hegedüs (82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik