A Debrecen a Paks otthonában szerezheti meg az őszi elsőséget

Vágólapra másolva!
2008.11.14. 13:28
Péntek este hét órakor a Debrecen paksi vendégjátékával kezdetét veszi a Soproni Liga őszi idényének utolsó fordulója. Ha a hajdúságiak három ponttal utaznak haza Paksról, biztosan a tabella élén telelnek, ellenkező esetben a vasárnap játszó Újpest megelőzheti őket.
A Debrecen játékosai egy győzelemmel őszi elsőséget ünnepelhetnének
Fotó: NS-archív
A Debrecen játékosai egy győzelemmel őszi elsőséget ünnepelhetnének
A Debrecen játékosai egy győzelemmel őszi elsőséget ünnepelhetnének
Fotó: NS-archív
A Debrecen játékosai egy győzelemmel őszi elsőséget ünnepelhetnének

Debreceni szempontból egyszerű a képlet: ha a DVSC-TEVA három pontot szerez a Paks ellen a Soproni Liga őszi zárófordulójának nyitómeccsén, az első helyről várhatja a bajnokság tavaszi folytatását. Ugyanakkor tudni kell azt is, hogy a Loki még nem nyert bajnoki meccset pénteki ellenfele otthonában…

„Nem gondolom, hogy a korábbi eredmények miatt kellemetlen ellenfélként kellene a Paksra tekintenünk – mondta a Nemzeti Sportnak Rudolf Gergely, a DVSC támadója. – Nem vesszük félvállról a pénteki mérkőzést, de nem is tartunk tőle. A Paks sem verhetetlen – de ez ránk is érvényes… A DVTK ellen sajnos igazoltuk a tételt. Azt hiszem, az őszi szezonban a csapat ezzel együtt eddig kiadta magából, amit lehetett. Talán ezért várom magunktól, hogy az utolsó bajnokin felszabadultan futballozzunk.”

A szurkolók pedig azt várják Rudolftól, hogy eredményes legyen a Paks otthonában. A várakozás jogos, a válogatott támadó ugyanis már nyolcszor volt eredményes a bajnokságban, és ezzel (Oláh Lóránttal holtversenyben) a DVSC házi gólkirálya.

„Egy csatárt góljai minősítenek, de az önzetlenség is dokumentált. Oláh Lóránt gólt rúgatott velem például Kaposváron, korábban én szolgáltam ki őt, azaz párosunk nemcsak eredményes, működőképes is, pedig mindössze négy hónapja játszunk együtt. Nem az a verseny lényege, melyikünk szerez több gólt az ősszel – a Loki zárjon az élen!”

Nos, a Paks nyilván mindent megtesz majd azért, hogy ez ne így történjen, hiszen nekik is szükségük van a három pontra. A hazaiak leginkább a jó formában futballozó Tököli Attilától várják a gólokat.

„Ha abból indulunk ki, hogy a Loki vezeti a bajnokságot, akkor nem a Paks a párharc esélyese, viszont a Szombathelyen mutatott fegyelmezett futballal van esélyünk a győzelemre – hangzott a támadó esélylatolgatása. – A DVSC-nek kiváló a játékosállománya, talán a legjobb a honi mezőnyben, de verhetetlen csapat nincs. Hazai környezetben még nem veszítettünk a piros-fehérek ellen, ugyanakkor az is igaz, hogy az eddigi négy fellépésen még legyőznünk sem sikerült őket.”

SOPRONI LIGA

15. FORDULÓ
PÉNTEK
Paks–Debrecen 19:00
SZOMBAT
MTK–REAC 15:00
Honvéd–Kaposvár 18:00
Győr–Siófok 18:00
ZTE–Haladás 18:00
DVTK–Kecskemét 18:00
Vasas–Nyíregyháza 18:00
VASÁRNAP
Fehérvár–Újpest 17:30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik