Lázok János góljával és gólpasszával fordított a Vasas a Szpari ellen

Vágólapra másolva!
2008.05.30. 21:09
A Soproni Liga záró fordulójának nyitó mérkőzésén a nyolcadik hely (ideiglenes) megszerzése lehetett a cél a pályára lépő csapatok számára. A nem túl nagy tét ellenére jó iramú, fordulatos mérkőzést vívott a két piros-kék együttes. A Nyíregyháza Lippai Ákos 11-ese révén szerzett vezetést az első félidő végén. Lázok János nagyszerű játékának köszönhetően azonban fordított a Vasas, az angyalföldiek támadója az 50.percben gólt lőtt, majd a 69. percben gólpasszt adott Pandur Péternek. Végül Németh Norbert villant, és alakította ki a 3–1-es végeredményt.
Nehéz helyzetből állt talpra a Vasas
Fotó: Meggyesi Bálint
Nehéz helyzetből állt talpra a Vasas
Nehéz helyzetből állt talpra a Vasas
Fotó: Meggyesi Bálint
Nehéz helyzetből állt talpra a Vasas

Ebben az évben kitűnő volt a Szpari mérlege Mészöly Géza csapata ellen. Háromszor találkoztak, és háromszor nyertek nyírségi piros-kékek: a bajnokságban ősszel 2-1-re, a Liga Kupa nyitómeccsén a Sóstói Stadionban 4–0-ra, Angyalföldön pedig 1–0-ra.

A csekély tét ellenére (a meccs győztese akár még nyolcadik is lehet a bajnokság végén, ha nem szenved vereséget a Honvéd a Tatabánya ellen) mindkét csapat motiváltnak tűnt. Többet támadott az elején a Nyíregyháza, két szögletet is rúghatott Lippai Ákos az első 10 percben. Az első sarokrúgást követően a vendégek hondurasi légiósa, Luis Arcangel Colon Ramon veszélyeztette a Németh Gábor sérülése miatt kezdőcsapatba került Borszéki Csabát.

A második 10 percben a Vasas vette át a játék irányítását, Sowumni Thomas fejese, valamint Németh Norbert távoli, de bombaerős lövése veszélyt is jelentett a nyíregyháziak kapujára.

A félidő végén megélénkült a Nyíregyháza játéka, Bagoly Gábor révén kis híján meg is szerezték a vezetést. Miskolczi László ívelt a kapu elé, Bagoly pedig két védő között fejelni tudott, de a labda nem sokkal mellé ment.

Mégsem maradt gól nélkül a vendégcsapat, a hosszabbítás perceiben a Vasas védője, Marius Unierzyski ugyanis kézzel ért a labdához a saját 16-osán belül, amelyért Iványi Zoltán büntetőt ítélt. A 11-est Lippai Ákos higgadtan értékesítette.

A második félidő elején a Vasas szedte össze magát, Lázok János öt percen belül kétszer is villant. Előbb Ivan Zaleh mellett cselezte be magát a büntetőterületen belülre, majd úgy tűnt a nyíregyházi védő meglökte a csatárt, azonban a játékvezető nem ítélt 11-est.

Másodszorra már nem akadályozta senki Lázokot, aki egy lendületes megiramodás után 14 méterről lőtt Lazareanu hálójába.

A góllal nem ért véget Lázok János remeklése, hiszen oroszlánrészt vállalt az angyalföldiek második góljából is, B. Tóth beadását követően passzolt középre Pandur Péterhez, aki az üres kapuba lőtt.

A mérkőzés még tartogatott egy slusszpoént, a Vasas házi gólkirálya Németh Norbert több remek távoli lövése után végül most is eredményes volt. Divics átadása után egy szép cselt követően lőtt Lazareanu kapujának bal oldalába.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Illovszky-stadion
Nézőszám: 500
Játékvezető: Iványi Z.
Asszisztensek: Szpisják, Albert I.

A KEZDŐCSAPATOK
VASAS NYÍREGYHÁZA
26 Borszéki 33 Lazareanu
27 Balog Zs. 19 Zaleh
5 Pandur 26 Bagoly
28 Unierzyski 23 Cséke
19 Divics 24 Perényi
9 B. Tóth 12 Miskolczi
10 Pavicsevics 17 Hegedűs T.
21 Tóth A. 27 Ramos
8 Németh N. 5 Zabos
11 Lázok 28 Dosso
3 Sowunmi 10 Lippai
Vezetőedző: Menedzser:
Mészöly Géza Révész Attila

asdf
Gólszerző(k): Lippai (45. 11-esből), Lázok (50.), Pandúr (69.), Németh N. (90.)
Csere: Bagoly h. Vukadinovics (58.) Sowunmi h. Kincses és Balog Zs. helyett Tóth Balázs (67.), Lippai h. George és Miskolczi h. Granát (80.) Lázok h. Piller (86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik