Folytassa, Debrecen! Hatalmas lehetőség kapujában a magyar bajnok

Vágólapra másolva!
2009.08.05. 11:11
Az egész magyar futball számára nagyon fontos mérkőzés előtt áll a DVSC-TEVA a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Ha a magyar bajnok szerda este kiharcolja a továbbjutást az észt Levadia Tallinn ellen, egyetlen lépésre kerül a sorozat főtáblájára jutástól. A sikerre minden esélye megvan, hiszen az első mérkőzést a Loki idegenben nyerte meg 1–0-ra.
A Kalmar ellen továbbjutást ünnepelhetett a Debrecen, a Tallinn ellen is ez a cél
A Kalmar ellen továbbjutást ünnepelhetett a Debrecen, a Tallinn ellen is ez a cél
Fotó: Szabó Miklós
A Kalmar ellen továbbjutást ünnepelhetett a Debrecen, a Tallinn ellen is ez a cél
A Kalmar ellen továbbjutást ünnepelhetett a Debrecen, a Tallinn ellen is ez a cél
A Kalmar ellen továbbjutást ünnepelhetett a Debrecen, a Tallinn ellen is ez a cél
Fotó: Szabó Miklós
A Kalmar ellen továbbjutást ünnepelhetett a Debrecen, a Tallinn ellen is ez a cél

AZ ÉSZT SZAKÉRTŐ

Ahogy az első mérkőzés előtt, ezúttal is megszólalt a párharc kapcsán Tarmo Kink, a Győri ETO észt válogatott támadója. „Nem ismerem annyira a Debrecen kulisszatitkait, de nyilvánvaló, hogy a magyar bajnok nyerni akar. Senki sem kételkedik a győzelmükben. A Levadiának nagyon nehéz dolga lesz a hazai pályán bekapott gól miatt, de az biztató, hogy az első mérkőzésen, különösen az első félidőben jól játszott egykori csapatom” – mondta a játékos egy észt honlapnak nyilatkozva.
– Mit érzékelnek a szurkolók várakozásaiból? – kérdezte a Nemzeti Sport a debreceniek válogatott támadóját, Rudolf Gergelyt.
– Most szembesülünk vele, mennyire fontos szereplésünk a debrecenieknek, az országnak. Egymásután kapjuk a buzdító üzeneteket olyan emberektől is, akik eddig nem mutatták jelét szimpátiájuknak. Bíznak bennünk, ami még jobban motivál bennünket. Az érdeklődésre jellemző, hogy nekem sem ment könnyen a megfelelő számú jegy beszerzése, és amint hallottam, sokan hoppon maradtak. Ezért is jó, hogy a televízió közvetíti az összecsapást.

– Változott a véleménye az észtekkel kapcsolatban az elmúlt egy héten?
– Miért változott volna? A Levadiának nincs veszítenivalója, arra számítok, hogy az első perctől nekünk jönnek. Erre is megvan a megfelelő válasz: harcolnunk kell, nem állhatunk be, arra kell törekednünk, hogy saját stílusunkban futballozzunk. Érvényesülnie kell az akaratunknak.

– A telt ház ebben segít, vagy esetleg béklyót köt a lábakra?
– A Kalmar elleni selejtezőn is sokan jöttek ki a stadionba, a közönség mögénk állt, pörgött, mi is, az eredmény sem maradt el – megvertük a svéd aranyérmest. A múlt héten idegenben nyertünk, ami jelentős eredmény. Hazai környezetben még magabiztosabbak vagyunk, talán a csapaton belüli hangulat, talán az aréna atmoszférája miatt. Ha az Oláh Gábor utcában játszhatunk, lélektani előnybe kerülünk a riválissal szemben.

– A Levadia ellen léphetnek utoljára pályára Debrecenben a nemzetközi kupában. Mit szól ehhez?
– Ennyire még ne gondolkodjunk előre, szerda este az észt bajnokkal van dolgunk. Nézegettük, pontosabban többen is mondták nekem és a többieknek, hogy kivel találkozhatunk. Ez egyelőre nem érdekel. Szerda este tíz óra után viszont – remélem – már aktuális lesz a kérdés.

A találkozóról élő, szöveges közvetítést olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!

HOGYAN TOVÁBB?

Az UEFA-együtthatók alapján a görög Olympiakosz, a dán Köbenhavn, a cseh Slavia Praha, a bolgár Levszki Szófia vagy a szerb Partizan lehet a Debrecen riválisa, ha a magyar bajnokkal együtt túljutnak aktuális ellenfelükön. Ám ha például az azeri FK Baki kiüti a Levszkit, megörökli a bolgár együttes pontszámát, s kiemeltként, mondjuk, a Debrecent is kaphatja a BL-csoportkörért folyó párharcban. Most kevesen tiltakoznának egy azeri túra ellen… Emlékeztetőül az első meccsek eredményei: Baki–Levszki 0–0, Sheriff Tiraspol–Slavia 0–0, Apoel Nicosia–Partizan 2–0, Köbenhavn–Stabaek 3–1, Slovan Bratislava–Olympiakosz 0–2. Azaz ha a dán és a görög csapat továbbjutását biztosra is vesszük, a kedvezőbb sorsolás miatt a Baki mellett lehet szurkolni a moldovai Sheriffnek és a ciprusi Apoelnek is. Ha a DVSC kiveri a Levadiát, még nyolc európai kupamérkőzés vár rá az őszi szezonban – két BL-selejtező és annak sikerétől függően hat-hat BL- vagy El-csoportmeccs. Ha netán a Loki hazai pályán kiesik az észt csapat ellen, akkor sincs vége a kupanyárnak, mert a magyar bajnok az Európa-liga rájátszásában folytatja, ahol még mindig ki lehet vívni az El csoportkörét.


BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ, 3. KÖR, VISSZAVÁGÓ


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Debrecen: Polekszics – Bernáth, Komlósi, Mészáros N., Fodor M. – Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály P. – Rudolf, Coulibaly. Klubmenedzser: Herczeg András
Levadia: Kaalma – Sisov, Kalimullin, Morozov, Teniste – Malov, E. Puri, Ivanov, S. Puri – Guszev, Andrejev. Vezetőedző: Igor Prins
  • Az első meccset a Debrecen nyerte meg 1–0-ra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik