A lila-fehéreknél még megértőek: Urbányi István marad a csapat edzője

Vágólapra másolva!
2008.03.09. 20:16
Sajtóbeszélgetést tartott az Újpest FC vezetősége. Joe Böröcz klubtulajdonos, ügyvezető igazgató, Sallói István sportigazgató, és Urbányi István vezetőedző társaságában várta az újságírókat a Szusza Ferenc Stadionban. A téma nem is annyira az Újpest labdarúgócsapatának három súlyos veresége, inkább annak sajtóvisszhangja volt.
Urbányi István egyelőre tovább dirigálhat az újpesti kispadról
Fotó: Németh Ferenc
Urbányi István egyelőre tovább dirigálhat az újpesti kispadról
Urbányi István egyelőre tovább dirigálhat az újpesti kispadról
Fotó: Németh Ferenc
Urbányi István egyelőre tovább dirigálhat az újpesti kispadról

Rossz befektetés?

Miközben az Újpest FC egymillió eurót költött játékosokra a télen, első három tavaszi mérkőzésén három vereséget szenvedett. Tizenkét gólt kapott, és csak hármat rúgott. A csapat jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, és riválisok botlásai miatt továbbra is csak három pont a hátránya az éllovas MTK mögött.
Joe Böröcz, az Újpest FC-hez télen érkezett új tulajdonos nyitotta meg a találkozót. Elmondta, hogy a klub új vezetése nyitott a sajtó felé: első magyar klubként nyilvánosságra hozták, hogy mennyiért vásároltak játékosokat, mik a célkitűzéseik.

Ehhez képest Böröczöt meglepte a sajtó reakciója: kemény támadásokat kellett megélnie a csapatnak, már a Zalaegerszeg elleni 4–1-es vereség után is. A lilák ügyvezető igazgatója türelmet kért a sajtótól, és azt, hogy az újságírók értékeljék az Újpest törekvéseit, amelyek a magyar labdarúgás felemelkedését szolgálják.

Sallói István sportigazgató arról beszélt, hogy bár most sokan gúnyolódnak rajtuk a rossz eredményeik miatt, de amikor nyilvánosságra kerültek a célkitűzéseik, és az új igazolások, a riválisok és az újságírók is egyetértettek abban, hogy az Újpest valóban bajnoki esélyessé lépett elő.

Sallói elmondta, hogy ők az első magyar csapat, akik a játékosok teljesítményét figyelő ProZone rendszer adatait is felhasználják. Ezek szerint az adatok szerint pedig játékosaik valóban jól teljesítenek.

A vereségekhez kisebb-nagyobb hibák vezettek, de Urbányi István vezetőedző élvezi a vezetőség bizalmát.

Urbányi István is a sajtó hozzáállását kritizálta az őszi Vasas-Újpest Liga Kupa mérkőzés példájával: akkor az Újpest 7–0-ra győzött, utána mégsem ő, hanem a vesztes csapat edzője, Mészöly Géza szerepelt két napig a sajtóban.

Az Újpest vezetőedzője azt mondta, továbbra is stílusos futballt kíván játszatni csapatával, nem pedig bekkelni. Urbányi, akinek távozását követelték a szurkolók az MTK 3–1-es vereség után, azt mondta, nincs garancia arra, hogy Fazekas Lászlót nem szólítanák fel "takarodásra", ha elveszítene két meccset.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik