Az új többségi tulajdonos végre tiszta, átlátható viszonyokat akar

Vágólapra másolva!
2007.12.21. 17:58
A Fehérvár FC Kft. új többségi tulajdonosa tiszta, átlátható viszonyokat kíván teremteni a székesfehérvári labdarúgásban, ennek alapfeltételeként 2005 januárjáig visszamenőleg nyilvánosságra hozza a kft. taggyűlési jegyzőkönyveit. Többek között ez derült ki azon, a sajtó számára rendezett beszélgetésen, melyen jelen volt a többségi tulajdonos Garancsi Istvánt képviselő Gál András Levente, az ideiglenes ügyvezető Bozai István, valamint Székesfehérvár alpolgármestere - egyben kistulajdonos -, Viniczai Tibor.
Tiszta, átlátható viszonyokat akar az új menedzsment Fehérváron
Meggyesi Bálint
Tiszta, átlátható viszonyokat akar az új menedzsment Fehérváron
Tiszta, átlátható viszonyokat akar az új menedzsment Fehérváron
Meggyesi Bálint
Tiszta, átlátható viszonyokat akar az új menedzsment Fehérváron

Az új menedzsment elsődleges célja a közelmúltban megvont licenc visszaszerzése, illetve megtartása, ennek érdekében a vezetés módosította a társasági szerződést, valamint áttekintette és korrigálta a szerződésállományt, a licencügyben pedig benyújtotta a fellebbezést a Magyar Labdarúgó Szövetséghez.

Az összejövetelen Gál András Levente felolvasta Garancsi István közleményét, melyből kiderült, hogy a Fehérvár FC Kft. vesztesége - december 13-i állapot szerint - egy milliárd forintra tehető, melyből 258 millió a 2006-os időszakra datálható.

Az APEH felé 151 millió forintos tartozása volt a klubnak, a játékosoknak 7,5 millió, az alkalmazottaknak 11 millió, a könyvvizsgálónak 2,5 millió forintot kellett volna már korábban kifizetnie a futballklubot működtető gazdasági társaságnak.

A Fehérvár FC Kft. konszolidációját szem előtt tartva az új, 82 százalékot birtokló többségi tulajdonos - azaz a Futball-Invest 2007 Zrt. - 66 millió forint kifizetésével stabilizálta a helyzetet, az alkalmazottak és a játékosok munkabér-hátralékait rendezte.

A találkozón kiderült továbbá, hogy a visszahívott ügyvezetővel, Gál Lászlóval megállapodás született, a korábbi vezető által vázolt igényeknek megfelelő pénzösszeget jogfenntartással ügyvédi letétbe helyezte a többségi tulajdonos. Az új menedzsment a kialakult helyzettel összefüggésben felveti a felügyelő bizottság felelősségét is, melyről a január eleji taggyűlésen kíván tárgyalni.

A FC Fehérvár futballistáinak mindegyike érvényes szerződéssel rendelkezik. Ők január 7-én 8 órakor kapnak tájékoztatást a klub vezetőitől a jövőt illetően, de Dénes Ferenc szaktanácsadó már most hangsúlyozta, nem játékos-transzfer útján igyekeznek kezelni a problémákat. Hozzátette: az üzleti vállalkozás középpontjában a szurkolók kiszolgálása, magas szintű sportszórakoztatás áll.

Viniczai Tibor, Székesfehérvár alpolgármestere bejelentette, hogy az önkormányzat a 2008-as évre szóló 110 millió forintos támogatásával is számolhat a Fehérvár FC Kft. Kovács Ferencet, a Videotont 1985-ben az UEFA Kupa döntőjéig vezető mesteredzőt az FC Fehérvár társadalmi elnökének választották meg.

MTI




-
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik