Magabiztosan győztek a kék-fehérek Garami-mester jubileumán

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.10.22. 20:08
Címkék
Garami József mesteredző hatszázadik NB 1-es mérkőzését magabiztos győzelemmel ünnepelte csapata. A Nyíregyháza ugyan több helyzetet is kidolgozott, s egyszer a kapufát is eltalálták, Bori, majd Szabó Ádám góljaira nem tudtak válaszolni.
Az első gól szerzőjét, Bori Gábort ünneplik a csapattársak
Az első gól szerzőjét, Bori Gábort ünneplik a csapattársak
Az első gól szerzőjét, Bori Gábort ünneplik a csapattársak
Az első gól szerzőjét, Bori Gábort ünneplik a csapattársak

SOPRONI LIGA, 12. FORDULÓ

Helyszín: Hidegkuti-stadion
Nézőszám: 700
Játékvezető: Bognár Tamás
Asszisztensek: dr. Hegyi Péter, Huszár Balázs
MTK NYÍREGYHÁZA
1 Végh Z. 33 Lazareanu
15 Horváth L. 24 Perényi
20 Lambulics 26 Bagoly
27 Pintér Á. 19 Zaleh
24 Pollák 3 Cornaci
21 Bori 9 Vukadinovics
17 Zsidai 17 Hegedűs T.
2 Pátkai 5 Zabos
6 Szabó Á. 12 Miskolczi
7 Kulcsár T. 10 Lippai
28 Urbán 21 George
Szakmai igazgató: Menedzser:
Garami József Révész Attila
Gólszerző: Bori (43.), Szabó Á. (52.)
Csere: Urbán helyett Pál (71.), Pátkai helyett Kecskés (85.), ill. George helyett Montvai (a szünetben), Miskolczi helyett Minczér (68.), Zabos helyett Szilágyi (79.)
Sárga lap: Szabó Á. (69.), ill. Bagoly (72.), Zaleh (75.), Lippai (76.), Zabos (76.)


A forduló előtt a harmadik helyen álló MTK az újonc, de hatodik Nyíregyházát fogadta a Soproni Liga 12. fordulójának záró mérkőzésén. A helyezések alapján hazai pályán az MTK tűnt esélyesebbnek, ám meglepetésre a vendégek kezdtek aktívabban, sőt tíz perc után Zaleh a vezetést is megszerezhette volna a Nyíregyházának.

Ezt követően aztán magukhoz tértek a kék-fehérek, és elsősorban Urbán akcióival veszélyeztettek. A vendégek azonban nem riadtak meg, náluk leginkább Lippai volt elemében, aki szinte minden akcióban benne volt.

A meccs helyzetét a 41. percben Miskolczi hagyta ki, aki 3 méterről sem volt képes eltalálni a kaput. A büntetés két perc múlva érkezett a túloldalon, ahol Bori talált némi szerencsével a hálóba, így egy gólos előnnyel vonulhattak a hazaiak a szünetre.

A második félidő ugyanúgy kezdődött, ahogyan az első abbamaradt, azaz ordító gólhelyzetet hagytak ki a vendégek, miután Miskolczi csak a kapufát találta el az 50. percben, két perccel később pedig újra betalált az MTK: náluk a kapufáról Szabó elé pattant a labda, aki nem hibázott.

Ezzel nagyjából el is dőlt a meccs. A vendégek két gólos hátrányban lélekben már feladták, míg az MTK kedvére kontrázhatott. Akadt is még lehetőségük, de Szabó lövésénél megint csak a kapufán csattant a labda.

Vendégek ezt követően inkább keménységükkel tűntek ki, amit a négy perc alatt kiosztott négy sárga lap remekül tükröz. Lövésük azonban már csak egy akadt: Hegedűs azonban nem találta el Végh kapuját, így maradt a végeredmény. Győzelmével az MTK visszavette a harmadik helyet, s egy pontra felzárkózott a listavezető mögé, míg a Nyíregyháza jelenleg a hetedik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik