Újabb frontot nyitott a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2006.11.23. 15:28
Dámosy Zsolt, a Ferencváros elnöke ma a sajtón keresztül arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a zöld-fehér klub milyen jogi lépésekre szánta rá magát. Az elnök elmondása szerint a klub és a labdarúgócsapatot működtető zrt. ismeretlen személy ellen tett feljelentést, méghozzá szakszerűtlen, egyes esetekben jogszerűtlen, a klubot ellehetetlenítő döntések meghozatala miatt.
Már több mint ötszáz klubtag vonul fel Lipcseiék mögött
Már több mint ötszáz klubtag vonul fel Lipcseiék mögött
Már több mint ötszáz klubtag vonul fel Lipcseiék mögött
Már több mint ötszáz klubtag vonul fel Lipcseiék mögött

A vezetői döntések felelőtlenségét a 2006. január 31-i időszak előtt vizsgálnák ki, tehát Ináncsy Miklós elnökké választását megelőzően.

Az NSO ajánlja:

  • Video: Feljelent a Fradi
  • Fórum:
  • Dámosy szerint az akkori felelőtlen vezetői döntések, a számviteli nyilvántartások szabálytalan vezetése nagyban előidézte az FTC és a zrt ellehetetlenülését.

    A pénzügyi és jogi átvilágítást követően a szakértők megállapították a hűtlen kezelés, a hanyag kezelés vétségét és a számvitel rendjének megsértését.

    Az érintett ügyek közül az elnök kiemelte a Fotex-tranzakció 2003-s megszűntetésének körülményeit, elmondása szerint felmondás nélkül szűnt meg nevezett csoport kapcsolata az FTC-vel. Ezzel összefüggésben pedig az FTC részleges kereskedelmi jogainak átruházása a Fotex részére.

    Dámosy azt is elárulta, hogy a zrt-nek 600 millió forintos lejárt tatozása van
    Dámosy azt is elárulta, hogy a zrt-nek 600 millió forintos lejárt tatozása van
    Tovább Dámosyék jogi választ várnak arra is, ki tehető felelőssé azért, hogy az akkor már jelentős adósságállomány alatt nyögő zöld-fehér klub 2006. január 31-e előtt 2010. december 31-ig szóló szerződést kötött Kácsor Attila gazdasági igazgatóval, illetve Horváth K. József kommunikációs igazgató szerződését 2008-ig meghosszabbította. Jelentős, havi másfél millió forint plusz áfa(!) kiadást róva ezzel a klubra. Kácsor szerződése havi 900 ezer plusz áfa, míg Horváthé 600 ezer plusz áfáról szólt!

    Dámosy azt is elárulta, hogy a zrt-nek 600 millió forintos lejárt tatozása van, aminek kezelésére befektetői konzorciumot hoznak létre. A konzorcium feladata lesz összehozni azt a 400 millió forintot, amelynek segítségével peren kívül próbálnak megegyezni a hitelezőkkel.

    Az elnök szeretné 2007 május 31-ig nullszaldósra kihozni a zrt-t, hogy a tervek szerint így már értékesíteni tudják a részvények ötven százalékát.

    Dámosy tájékoztatást adott a múlt héten a közgyűlés által elfogadott és támogatott klubtagsági rendszerről is. Jelenleg négy munkanap állt a leendő Fradi-tagságira pályázók rendelkezésére, hogy éljenek a lehetőséggel, mindezidáig több mint ötszázan – az elnök 500-550 tagról beszélt – gondolták úgy, megsegítik az egyesületet, amelynek irányításában ezt követően szót kérnek. A bevételből elsősorban a szakosztályokat kívánják segíteni.

    A csütörtök délutáni sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a korábbi eredménytelen pályázatok után az FTC és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság újabb tervet dolgoz ki az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésében található hat plusz két hektáros terület hasznosítására. Dámosy Zsolt reméli, hogy a közeljövőben olyan kiírás születik, amely nem csak egyszeri, hanem folyamatos pénzügyi „segítséget” jelent majd a klubnak.
    Legfrissebb hírek
    Ezek is érdekelhetik