Vancsa: Hogy lesz érvénytelen, ami jogerős volt?

NSO-INFORMÁCIÓ NSO-INFORMÁCIÓNSO-INFORMÁCIÓ NSO-INFORMÁCIÓ
Vágólapra másolva!
2006.07.18. 13:02
Címkék
Vancsa Miklós, a Vasas labdarúgócsapatát működtető kft. ügyvezetője szerint a másodfokú licencadó bizottság hétfői esti döntésénél – amellyel megváltoztatta a saját maga által hozott korábbi határozatot – az is jogszerűbb lett volna, ha nem töltik fel az első osztály létszámát. Kamarás Péter, a Vasas jogi képviselője kijelentette: a magyar futballban bármilyen szabály, bármikor áthágható.
Vancsa Miklós
Vancsa Miklós
Vancsa Miklós
Vancsa Miklós
A Vasasnál már kommentálták a másodfokú licencadó-bizottság hétfő esti újabb határozatát, amellyel a testület – saját korábbi verdiktjével homlokegyenest ellentétesen – mégis megadta az indulási engedélyt a Ferencvárosnak és a Vácnak a labdarúgó NB I-ben.

Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezető igazgatója a futballklub hivatalos internetes oldalán úgy vélekedett: az MLSZ a saját szabályzatát, és az európai szövetség által meghatározott licenc-feltételeket is átírta.

„Semmi mást nem szerettünk volna, csak hogy a Kisteleki úr által hangoztatott; rend, fegyelem és törvényesség legyen a mérvadó – nyilatkozta Vancsa. – Többször hangoztattam, hogy mi a reorganizációs hitelek ügyének elrendezése óta a másodosztályra készülünk. Azt a döntést – bár sántított, és sérült benne az esélyegyenlőség – tudomásul vettük.

„Most viszont az MLSZ elnöksége saját szabályzatát, és az UEFA által meghatározott licenc-feltételeket is átírta. Nem tudom elképzelni, hogy ami tegnap jogerősen érvényes, és fellebbezhetetlen, mára miképpen lesz érvénytelen.”

"Mi a pályán kiestünk, és innentől kezdve – egyenlő feltételek mellett – a másodosztályban a helyünk. De úgy gondoljuk, azoknak is, akik ugyan nem estek ki, de nem felelnek meg az indulási feltételeknek.”

„Ennél a döntésnél az is jogszerűbb lett volna, ha nem töltik fel a létszámot, és mindenki, aki – vagy így, vagy úgy – nem felel meg az élvonal követelményeinek a másodosztályú küzdelmekben indul. És ezt mondanám akkor is, ha nem rólunk szólna ez a történet, mert a pályán kiharcoltuk volna a bennmaradást. Nem szeretném minősíteni azt, ami ma a magyar labdarúgás vezetésében zajlik” – tette hozzá a sportvezető.

Kamarás Péter, a Vasas jogi képviselője is megszólalt, őt arról kérdezték, lehetséges-e, hogy a lapunknak megjelentek szerint a Vasas az UEFA-hoz fordul jogorvoslatért.

„Az MLSZ szabálykezeléséből számomra úgy tűnik, hogy a magyar labdarúgásban, nem a pályán van a legnagyobb gond – kezdte az ügyvéd. – A jog területén ugyanis minden szabály annyit ér, amennyit betartanak belőle. Az elmúlt hónapok alapján állíthatom, hogy a jogi szabályozás az MLSZ-ben egyáltalán nincs rendben, hiszen különböző érdekek mentén, tulajdonképpen bármilyen szabály, bármikor áthágható.”

„Éppen ezért megfontolandó, hogy felsőbb fórumhoz forduljunk. És hangsúlyozom, nem csak a Vasas érdekében, hanem a magyar labdarúgás jogi szabályozásának tisztába tételéért.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik