Először győzni kellene, aztán minden kiderül

VARGA T. RÓBERTVARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.12.13. 20:42
Címkék
Edinburgh, csütörtök este magyar idő szerint 20.45, Tynecastle-stadion. A magyar bajnok Ferencváros itt játssza idei utolsó nemzetközi kupamérkőzését.
Hogy jövő őszig ez lesz-e az utolsó, az nagyban függ a zöld-fehérek, illetőleg a Feyenoord támadóitól: mindkét együttesnek győznie kellene a Fradi továbbjutásához, mégpedig úgy, hogy a két siker összesített gólkülönbsége minimum négy legyen. Azaz a Fradi 1-0-s diadala esetén a már továbbjutott hollandoknak háromgólos különbséggel kell megnyerniük a Basel elleni, Svájcban rendezendő összecsapást.
Már nem csupán a saját kezében van tehát László Csaba együttesének a sorsa. Mindazonáltal a vezetőedző úgy véli, az UEFA-kupa csoportküzdelmeiben egyáltalán nem vallott szégyent csapata, izgalmas, nívós és nem mellékesen tanulságos mérkőzéseket vívott a Feyenoorddal, a Schalke 04-gyel és a Basellel.
A szakember egyéként tisztában van azzal, hogy a Hearts otthonában roppant nehéz lesz nyerni, hiszen a rivális a skót bajnokságban eddig kilencszer játszott hazai pályán, és mindösszesen két gólt kapott. Ráadásul nem léphet pályára lovaglóizom-húzódás miatt a magyar egyletnél a cseh Robert Vagner, aki - főként a szezon elején mutatott produkciójával - húzóemberré lépett elő (ő Skócia helyett Prágába utazik kivizsgálásra), és öt sárga lapja miatt hiányzik majd a szlovén Adem Kapic is, aki kétségkívül a Ferencváros leghasznosabb szűrőjátékosa. Ennek ellenére László Csaba ígéri, mindent elkövetnek majd, ha már búcsúzni kénytelenek a második számú európai kupasorozattól is, azt legalább szépen, vagyis győzelemmel tegyék.

A Fradi-sikerért szorító rajongók abban bízhatnak, hogy Rósa Dénes Skóciában is jól bűvöli majd a labdát (Fotó: Mirkó István)
A Fradi-sikerért szorító rajongók abban bízhatnak, hogy Rósa Dénes Skóciában is jól bűvöli majd a labdát (Fotó: Mirkó István)
A Fradi-sikerért szorító rajongók abban bízhatnak, hogy Rósa Dénes Skóciában is jól bűvöli majd a labdát (Fotó: Mirkó István)
A magyar szurkolók 800 jegyet kaptak a mérkőzésre, kedd délután még nem lehetett pontos számot tudni arról, mennyien kísérik el kedvenceiket.
Mindazonáltal ha már a drukkerek szóba kerültek: a Ferencváros vezetősége ezúton is szeretné megköszönni szurkolóinak azt a viselkedést, amelyet a csapat két hazai és egy idegenbeli fellépésén tanúsítottak. A Ferencváros az elmúlt egy évtizedben nem tudott úgy lejátszani egymás után két nemzetközi kupameccset, hogy a drukkerek viselkedése miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) meg ne bírságolta volna. Az idei őszön ellenben mindvégig példamutató viselkedésükkel kivívták az UEFA és egész Európa futballközvéleményének elismerését. Ebben nagy szerepet játszott a zöld-fehérek rasszizmus elleni kezdeményezése, valamint az a drapéria is, amelyen a magyar nézők jobbulást kívántak a Schalke 04 32 esztendős, súlyos májbetegségben szenvedő védőjének, Marco van Hoogdalemnek.
A mai magyar futballállapotokat tekintve ez valóban nem semmi…

Szavazás

Továbbjut-e az FTC az UEFA-kupában?

---- E ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik