Újabb kaposvári pont

JUTASI RÓBERT, VARGA T. RÓBERTJUTASI RÓBERT, VARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.08.21. 23:15
Címkék
Még túlzással sem állítható, hogy az egy nappal korábbi tűzijáték folytatódott volna a Kaposvár-Újpest találkozón, tudniillik a mérkőzés első félidejében kapura lövést nem igen jegyezhettünk fel.


És tán nem történt mindez, ugyanis a hazaiak remekül megszervezték védekezésüket, és már a pálya középső harmadában igyekeztek megakadályozni az újpestiek támadás szervezéseit.
Hamar kiderült tehát: nem a véletlen műve, hogy az élvonalban hatodik szezonját töltő Kaposvár az eddig lejátszott két meccsén veretlen maradt, ráadásul megszerzett négy pontjával az előkelő negyedik helyen várta a folytatást. A nagy küzdenitudásért dicséret illette a kaposváriakat, ám az első komoly gólhelyzet mégis az újpestiek előtt adódott, mégpedig Tóth Norbert előtt; a lilák rutinos labdarúgója előtt annyival ment el a labda, hogy ha időben fúj egy nagyot, akkor a kapuban köt ki a labda. Időközben aztán menekülőre fogták a nézők - szerencsére nem egy balhé miatt…-, mert hirtelen szakadni kezdett az eső, még jó, hogy ez nem vetette vissza az iramot, ami magyar viszonylatban kimondottan jó volt.

A kaposvári mérkôzésen nem volt egyszerû labdát szerezni, mint a kép is bizonyítja, olykor birkózófogásokat is bemutattak a játékosok
A kaposvári mérkôzésen nem volt egyszerû labdát szerezni, mint a kép is bizonyítja, olykor birkózófogásokat is bemutattak a játékosok
A kaposvári mérkôzésen nem volt egyszerû labdát szerezni, mint a kép is bizonyítja, olykor birkózófogásokat is bemutattak a játékosok
Említést érdemel, hogy az újpestieknél az a Rajczi Péter nyújtotta a legszerényebb teljesítményt, aki egyébiránt éppen Kaposvárott kezdett futballozni, márpedig igazi csatárjáték nélkül még akkor is nehéz gólt elérni, ha a két szélső (Simek Péter és Tóth Norbert) többször okozott kellemetlenséget a hazai védelemnek…
Noha a fordulás után valamelyest tovább fokozták a tempót az újpestiek, mindössze szögletrúgásokig jutottak Simek Péterék. Meglehet, a lilák már a hétközi Servette elleni UEFA-kupa-visszavágóra gondoltak, úgy tetszett ugyanis, hogy mindössze a koncentráció hiánya miatt nem jönnek az utolsó átadások.
"Tipikus egygólos meccs: az a csapat, amelyik gólt szerez, alighanem megnyeri a meccset" - állapították meg a nézők. Hát nem lett igazuk a jóslásra vállalkozóknak, hiszen nem született gól a találkozón, azonban a hazaiaknak nagy elégedetlenkedésre nem volt okuk, hiszen a Kaposvár nem kis bravúrt elkönyvelve továbbra is veretlenül áll a bajnokságban. ---- 12. perc: Simek a hazai térfél közepén jobbról, az oldalvonal mellől ívelt be szabadrúgást magasan, Balajcza a gólvonalról kilépve több, a kapu elé berobbanó, gólra éhes újpesti játékos fejéről ütötte el a labdát.
20. perc: Ismét Simek volt a kezdeményező: a kapu elé lőtt labdája elsuhant Balajcza mellett, ám a kapu torkában Rajczi és Tóth Norbert egy hajszállal egyaránt lemaradtak…
33. perc: Farkas Balázs bal oldaról elvégzett szögletrúgása után a védők által kifejelt labdát Polonkai 16 méterről ballal suhintotta kapura, s lövése után a labda a lécet súrolva zúgott el a bal felső sarok fölött.
36. perc: Máté ívelte be jobbról szögletrúgásból, ám Farkas Norbert nyolc méterre a kaputól ígéretes helyzetben lyukat rúgott.
50. perc: Oláh az újpesti térfél közepén észre vette, hogy Vlaszák a tizenegyes ponton áll, így fordulás után kapura emelte a labdát, de a lilák kapusának sikerült még időben visszaérnie a gólvonal elé.
69. perc: Grósz viharzott el a jobb oldalon, magasan a kapu elé lőtt labdáját Balajcza kifutva öklözve hárította.
73. perc: Feczesin mellel vette át az ellenfél térfelének közepén a labdát, egy csel után kapura húzott, a jobbösszekötő helyéről küldött, 18 méterről meglőtt labdáját azonban Balajcza nagy bravúrral szögletre hárította a bal saroknál. ---- Egy nagyon jó Újpest ellen értékes pontot szereztünk.
Prukner László a Kaposvár vezetőedzője

Végig uraltuk a játékot, ám a helyzeteknél egy kis pluszra lett volna szükségünk. A Kaposvár nagyon fegyelmezetten és jól is játszott, ennek ellenére az eredménnyel nem vagyok elégedett.
Mészöly Géza az Újpest vezetőedzője

Játékvezető értékelés
Játékvezető: Kassai Viktor (8). A mérkőzés bírája a találkozó folyamán szinte mindvégig észrevétlen maradt, ami talán a legnagyobb dicséret lehet a számára. Hozzá kell tenni azonban, hogy a hajtós mérkőzésen különösebb nehéz helyzetbe nem is hozták a játékosok, a sárga lapokat jogosan mutatta fel mindegyik esetben.
Asszisztensek: Erős G., Kovács Z.


Fény és árnyék
Vastaps köszöntötte a találkozó kezdőrúgását elvégző Bene Ferencet, a korábbi 76-szoros válogatott labdarúgót, aki azok után igazolt Újpestre, hogy 1959 és 1961 között éppen Kaposvárott futballozott. A helyi szurkolók a mai napig nem feledték mindazt, amit Bene Ferenc a csapatért tett.
Roppant sajnálatos, hogy egy szinte tökéletes stadionban a sajtópáholy rossz megtervezése miatt borzalmas körülmények között dolgoznak az újságírók - amint esni kezd az eső. A nézők az eresz alá menekülnek, így miattuk szinte semmit nem lehet látni, a csapkodó szélben nehéz a papírokat az asztalon tartani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik