<kep3>Frei kiköpött Totti

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2004.06.21. 17:34
Pont került Alexander Frei kissé kacskaringós ügyének végére is. Eddig "köpésfronton" az olasz Francesco Totti vonta magára a legnagyobb figyelmet, miután a DR1 dán internetes oldal olyan képeket közölt, amelyen tisztán látható volt: a talján támadó közelről a mérkőzésen őt végig nyomon követő Christian Poulsen felé köpött. Az eset nagy felháborodást keltett, azonnal össze is ült az UEFA fegyelmi bizottsága, és gyorsan ítéletet hozott: a magáról megfeledkezett olaszt három mérkőzésre eltiltotta, ez azt jelenti, hogy legközelebb akkor léphet mindössze pályára, ha Olaszország válogatottja eljut a negyeddöntőig.
Még el sem ültek a hullámai "az olasz láma" ügyének (Dániában aggatták rá ezt a nevet), előkerült egy svájci "láma" is. Történt, hogy a csoportmérkőzések második fordulójában lejátszott Anglia-Svájc találkozóról szintén olyan képek láttak napvilágot, amikor egy játékos leköp egy másikat. A svájci Alexander Frei ugyanis először szabálytalankodott Steven Gerrarddal szemben, majd utána még le is köpte. Gerrard egyébként nem csinált nagy ügyet a dologból, felkelt, letörölte a köpést, majd ment a dolgára - ezt olyan jól tette, hogy a harmadik találatot ő helyezte el a helvétek hálójában.
Az UEFA fegyelmi bizottsága természetesen újra összeült, de a képsorok megtekintése után úgy döntöttek, hogy nincs elég bizonyíték ahhoz, hogy a Rennes támadóját eltiltsák. Csakhogy alig zajlott le a fegyelmi tárgyalás, újabb képek kerültek napvilágra, amelyek minden kétséget kizáróan bizonyították Frei bűnösségét. A bizottság újra összeült, és most már nem tehetett mást: 15 napra eltiltotta Freit. Ez a büntetés azt jelenti, hogy Frei már nem játszhat az Európa-bajnokságon, hiszen az utolsó csoportmérkőzést ma este játsszák Franciaország ellen, de a svájciaknak már nincs sok esélyük a továbbjutásra, hiszen meg kell verniük a címvédőt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik