Az elégedetlen újpesti tehetség

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.06.09. 22:03
Címkék
Az ősszel is jól teljesített az Újpest jobb oldali középpályása, Simek Péter, ám igazán a tavasszal volt nagy formában. Persze akkor könynyebb dolga is volt, hiszen az együttes is sokkal jobban szerepelt, mint korábban.
A játékost tavaly novemberben még Gellei Imre állította be a válogatottba a nem túl szép emlékű, 1–0-ra elveszített Észtország elleni találkozón. Azóta Lothar Matthäus együttesének is alapembere lett, bár sérülés miatt ő is kihagyta a Kína és a Németország elleni találkozót.
– Amikor még az ifiben szerepeltem, magam is figyelemmel kísértem, hogy ki lett a Nemzeti Sport szerint az év legjobb játékosa – mondta a négyszeres válogatott labdarúgó. – Akkor még azért nézegettem a rangsort, hogy tudjam, kitől lehet sokat tanulni. Aztán, amikor az élvonalban bemutatkoztam, még aktívabban néztem az osztályzatokat.

Simek Péter (elöl) nem csupán a liláknál, a válogatottban is labdába rúg (Fotó: M. Németh Péter)
Simek Péter (elöl) nem csupán a liláknál, a válogatottban is labdába rúg (Fotó: M. Németh Péter)
Simek Péter (elöl) nem csupán a liláknál, a válogatottban is labdába rúg (Fotó: M. Németh Péter)
– A rangsor alapján választott magának példaképet is?
– Azt azért nem, hiszen önök nem osztályozzák David Bekchamet és Ronaldót. Az angol játékát azért szeretem, mert a posztomon szerepel, és kiváló képességű játékos. A brazil csatár pedig intézmény a jelenlegi futballban. Viszont mindig úgy gondoltam az első helyezettre, mint akire fel lehet nézni, el lehet lesni tőle valamit.
– Akkor ezek szerint ön lesz az új példakép?
– Ne hozzon zavarba! Fogalmazzunk inkább úgy, remélem, sok gyerek gondolja úgy, hogy szeretne olyan lenni, mint a mostani újpesti játékosok. Ez nagyon nagy dolog lenne. Persze az ember büszke arra, ha egy serdülő játékos felnéz rá.
– Meglátása szerint minek köszönhető, hogy az első helyen végzett a mezőnyjátékosok között?
– Először is azt szeretném elmondani, hogy nagy öröm számomra ez a siker, és büszke vagyok arra, hogy így sikerült a tavasz. Viszont azonnal szeretném hozzátenni, hogy elsősorban az Újpest jó tavaszi szereplésének köszönhető ez az eresdmény. Ha a csapat nem teljesített volna ilyen jól, akkor valószínűleg én is hátrébb végzek.
– Elégedett a teljesítményével?
– Nem. Igaz, sohasem vagyok az. Több gólt kellett volna rúgnom, és sokat kellett volna előkészítenem, vagyis van bennem hiányérzet.
– Kihagyta a válogatott utolsó túráját. Nem sajnálja ezt?
– Azért nem mentem, mert sérült voltam. A német meccset néztem a tévében, nagyon ideges voltam, rossz volt itthonról követni az eseményeket, ugyanakkor nagyon örültem, hogy ilyen fantasztikus eredményt ért el a gárda. A sérülésem után szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, amelynek köszönhetően ismét bekerülök a keretbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik