Fehérváron kiütötték a Zetét

Sinkovics Gábor, Székelyhidi JánosSinkovics Gábor, Székelyhidi János
Vágólapra másolva!
2004.05.19. 22:43
Címkék
Az egyik kispadon Csank János, a másikon Gellei Imre  azaz, a korábbi szövetségi kapitányok egymás ellen. A pályán a jelenlegi válogatott keret jó néhány tagja, a lelátón pedig gyakorlatilag a családtagok  azaz néhány végsőkig kitartó fanatikus drukker.


Szomorú látványt nyújt hétről hétre az amúgy majdnem tökéletesre és gyönyörűre varázsolt Sóstói-stadion, hiszen akárkivel és akárhogy játszik a Vidi, az utóbbi időben nem kíváncsiak a csapatra a drukkerek. A legendás fehérvári B-közép is hallgat, nincs szavalókórus, nincs hangulat, és az a kérdés, hogy vajon milyen lesz a jövőkép Székesfehérvárott. Persze, ugyanezt felvethetjük a Zalaegerszeggel kapcsolatban is, avagy a summázat a következő: két olyan csapat találkozott tegnap este néhány száz érdeklődő előtt, amely gárdák a játékoskeretét tekintve jóval többre hivatottak, minthogy "alsóházi rangadót" vívjanak a hetedik helyért küzdve.
S hogy ezt miért kell megemlíteni?
Nos, azért, mert információnk szerint van olyan labdarúgó a zalaiak keretében, aki évi 40 millió forintot (!) keres (nem csoda, hogy tőle a nyáron szívesen megszabadulnának). De ez néhány hét múlva elválik, ami pedig a meccset illeti, amiatt is volt miért idegeskednie a zalaegerszegi vezetőknek. A Videoton már az ötödik percben vezetést szerzett a szemfüles és sokat futó Szabó Tibor találatával. A gyors találat valamelyest megfogta a vendégeket, ám ahogy teltek a percek, úgy birtokolta egyre többet a labdát a Zalaegerszeg, és főként Waltner Róbert jelentett veszélyt Daniel Tudor kapujára. A félidő hajrájában erősen vitatott szituáció után ismét Szabó Tibor talált a zalaiak kapujába. Lett is ebből nagy botrány – Saskőy Szabolcs játékvezetőnek ebben a szezonban, akár első- akár másodosztályú találkozón bíráskodott, valahogy mindig sikerült egy kisebb zűrzavart előidéznie. Most is ez történt,a bírót és a partjelzőt enyhén taszigálták a vendégek, akik e felzúdulás miatt maradtak tízen a folytatásra.
A folytatásban – egy nagy egerszegi helyzetet leszámítva – az történt a pályán, amit Csank János eltervezett, a Videoton a létszámfölény birtokában megbecsülte a labdát, sok pontos passzal jutott el a vendégek tizenhatosáig, és nem csak odáig, hanem egészen a hálóig. Igaz, ekkor már pályán volt Dvéri Zsolt, aki megszerezte csapata harmadik találatát, majd a negyedik és az ötödik Videoton-gól már egyértelműsítette: alaposan elpáholták a fehérváriak a jobb erőkből álló Zalaegerszeget. Ez a meccs szégyenfoltot jelentett a zalaiak számára, és ezt a súlyos vereséget bizony nem foghatják csupán Saskőy Szabolcs vitatott ítéleteire, hiszen ugyanez a csapat nem is olyan régen hetet rúgott a Szombathelynek… ---- 5. perc: Magasföldi beadását követően Medved óriási helyzetben, öt méterről a jó ütemben kivetődő Vargát Zoltánba lőtte labdát, ám az kipattant, és Szabó Tibor jobbal már biztosan lőtt a kapu közepébe.
1–0
13. perc: Vincze Ottó jobbról visszagurított labdáját Szamosi kapásból, 20 méterről alig lőtte kapu fölé. A labda a kapu mögötti hálón landolt.
17. perc: Kocsárdi jobb oldali beadását követően Sebők József jobbal, kapásból, 18 méterről csavarta a labdát kevéssel kapu fölé.
21. perc: Hercegfalvi a bal oldalon egy ügyes csellel becsapta őrzőjét, jól adott középre, Magasföldi ötletesen átlépte a labdát, így Tóth Balázs 18 méterről szabadon lőhetett kapura. A bal alsó sarokra tartó labdát azonban Varga Zoltán nagy vetődéssel elcsípte.
39. perc: Tóth Balázs átadásával Szabó Tibor kitűnően lépett ki a bal oldalon, és 15 méterről védhetetlenül lőtte a labdát ballal a kapu bal oldalába. A gól után a vendégek lest reklamáltak. Nos, Szabó Tibor nem volt lesen, Hercegfalvi viszont igen, de Tumó György asszisztens úgy ítélte meg, hogy mehet tovább a játék. A reklamáló Kocsárdit a játékvezető egyből kiállította, míg a vitát tovább folytató Sebők József sárga lapot kapott.
2–0
75. perc: Kóczián a bal oldalról ívelt a kapu elé, Medved a 11-es pontról visszafejelte a labdát Dvéri elé, a középpályás pedig jobb belsővel, tíz méterről a kapu bal oldalába lőtt.
3–0
87. perc: Dvéri a bal oldalról lőtte be a labdát, Medved hat méterről fejelte azt a kapu közepébe.
4–0
92. perc: Zűrzavar támadt a zalaegerszegi kapunál, Fehér fejese után a labda a kapufáról kipattant. A zalaegerszegi védők röviden mentettek, és Vochin tíz méterről lőtte azt a kapuba.
5–0 ---- Hurrá, megnyílt Fehérvárott a Stadion-büfé! Írhatnánk ezt kissé cinikusan is, hiszen egy másfél milliárd forintos beruházás, azaz a Sóstói-stadion újjáépítése igencsak megérdemel egy ilyen kiszolgálóhelyiséget. Örül is mindenki az új büfének, az más kérdés, hogy az építkezés fél éve leállt, és senki sem tudja, hogy mikor folytatódik. Addig is örüljünk a szalámis zsemléknek és a főtt virsliknek.


Egyértelmű: a közönség nem kíváncsi az alsóházra. Érdemes végignézni az utóbbi hetek nézőszámait az alsóházi mérkőzéseken, és meglehetősen riasztó adat birtokába jutunk, talán még az ezres átlagot sem éri el a látogatottság. A hetedik hely vagy épp a bentmaradás kiharcolása, úgy tűnik, nem hozza lázba az embereket. Ráadásul Székesfehérvárott igénylik a minőségi futballt, ezért nem szól a szavalókórus, ami több mint jelzés a csapat felé.


Szavazás

Ki játszik osztályozót?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik