Bajzát Péter: csúcsdöntések

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2004.04.08. 21:36
Címkék
2003. október 5., kilencedik forduló  bajnoki mérkőzésen ekkor rúgott legutóbb öt gólt az akkor még a nemzetközi hadszíntéren, az UEFA-kupában is érdekelt DVSC-MegaForce, mégpedig a Ferencvárosnak.
Szerdán újfent egy zöld-fehér színkombinációjú mezben fellépő egylet kapuját tömték ki hasonló mennyiségben Szentes Lázár tanítványai, a különbség csupán abból adódik, hogy amíg az FTC-t hazai pályán, az ETO-t idegenben fektette két vállra igencsak magabiztosan a debreceni gárda. Bajzát Péter mindkétszer kezdőként lépett pályára a Lokiban, és az ETO elleni meccsen szerdán a sors neki szánta a főszerepet.

– Vélhetően nem egy egyéni csúcsát döntötte meg az ETO ellen ezzel a speciális "dupla duplával", vagy tévedek?
– Nem, a két gól és két gólpassz egy meccsen tényleg új rekord – helyeselt a piros-fehérek házi góllövőlistáját hét találattal vezető csatár.
– És a második találata? Huszonöt méterről ön igencsak ritkán próbálkozik… ---- – Ez is "leg", bár az utánpótlás-válogatottban egyszer már sikerült nagyjából ilyen távolságból gólt rúgnom, igaz, akkor laposan, legfeljebb középmagasan szállt a labda, míg most a felső sarokba vágódott. Az biztos, hogy ez a gól odafér a dobogóra, és ha lehetőségem lesz, legközelebb sem gondolkodok, távolról is elvállalom a lövést.
– Odaáll majd a szabadrúgáshoz letett labda mögé is?
– Ahhoz túl sok jól lövő csapattársam van, Éger László például hatalmas erővel képes megrúgni a labdát…
– A példa szerint ön is.
– Ettől függetlenül sem hiszem, hogy én leszek legközelebb a szabadrúgást elvégző játékos. Persze, lehet, hogy másik csapatban rám jutna ez a feladat.
– Tavaly hosszabbított szerződést a klubjával, előfordulhat, hogy nyáron mégis távozik Debrecenből?
– Azt hiszem, ha a klub és számomra is megfelelő ajánlat érkezik, akkor a vezetők elengednének, de nem vagyok egyedül, úgy vélem, ez a helyzet nem csupán rám vonatkozik. ---- – Amennyiben nem veszít a tempóból, azaz kettesével szerzi a gólokat, biztosan lesz érdeklődő.
– Az mindig van, csakhogy az esetek többsége lufi, a puszta kíváncsiságon kívül semmi sincs a megkeresések mögött.
– Visszatérve a szerdai meccsre: az immár világos, melyik volt a szívének kedvesebb gól, na de a fontosabb?
– Az első, hiszen minden együttesnek az a célja, hogy mielőbb bevegye az ellenfél kapuját, és ez az egyénre is igaz. Nemcsak a csapatot, a játékost is megnyugtatja a gól, főként, ha korai. Rám is jó hatással volt, hogy már az első percben gólt rúgtam, higgadtabban, nagyobb önbizalommal tettem a dolgomat. Hiányérzet azért bennem is volt a lefújás után, mert a második félidőben rengeteg helyzetet hagytunk ki. Pozitívan nézve a történteket viszont azt is hozzáfűzöm: de legalább ziccerekig jutottunk. Nekem is volt még kettő…
– A tavaszi öt bajnokin közel annyi gólt szerzett, mint az őszi tizenhét forduló során – négy találatról indult márciusban, pillanatnyilag hétnél tart.
– Nincs ebben semmi különös, az embernek vannak szerencsés, és persze balszerencsés időszakai is. Egyszer fent, másszor lent. Mindenesetre a szerdai teljesítményemből meríthetek erőt vasárnapra, az Újpest elleni mérkőzésre is, de nem felejtem el, hogy az már egy másik bajnoki lesz. Természetesen szeretnék újra gólt, gólokat rúgni, csakhogy a csapat céljai előrevalóbbak az egyéni vágyaknál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik