Előbb a pokolban járt a Vidi

SZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁSSZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.04.07. 21:45
Címkék
Biztosan nem tudhatjuk, ám valószínűsíthető, hogy soha nem voltak annyira kevesen élvonalbeli mérkőzés kezdetekor a Sóstói-stadionban, mint a Videoton ZTE elleni összecsapásán.


Az érdektelenség oka egyfelől a házigazda gyenge bajnoki szereplése volt, valamint az, hogy a Red Blue Devils szurkolói csoport és a Videoton FCF baráti kör egyesület felhívását többen megfogadták, és a csapat teljesítménye ellen tiltakozva csak a 15. percben foglalták el helyüket a lelátón.
Még egy perce sem zajlott a találkozó, és a Videotonért szorítók máris szembesültek azzal, nagyon nehéz lesz kijönni abból a gödörből, amelyben kedvenceik immár hónapok óta benne vannak. Koplárovics Béla találata mesteri csatárteljesítmény volt, és ezzel még közel sem volt vége a piros-kék egylet vesszőfutásának. Néhány perccel később Gellei Imre együttese már két góllal vezetett, ám mielőtt még letargiába estek volna a Videoton-drukkerek, szépített a házigazda együttes. Nyolc perc alatt három találat, nem sokszor láthat ilyet hazai pályán a közönség, és ha valamely szurkoló szigorúan csak a 15. perc után foglalta el helyét a lelátón, az már láthatta azt, hogy a kilenc perccel előbb még padlón lévő házigazda kiegyenlíti az állást.
A folytatás is jó iramú futballt hozott, mindkét gárda labdarúgói sokat tettek azért, hogy a saját javukra fordítsák az állást. Talán az egerszegi Nagy Lajos volt az, akinek a megmozdulásai után a legtöbbször alakult ki gólhelyzet, ám hiába dolgozott a középpályás fáradhatatlanul a jobb oldalon, a középre adott labdáit a kapu elé érkező társak többször is elhibázták.

A második játékrész elején a ZTE szerzett gólt – igaz, a játékvezető, Tumo György aszszisztens jelzése után lesállás miatt szabadrúgást ítélt a Videoton javára, így tovább folytatódhatott a küzdelem a vezetés megszerzéséért. Eztán Hercegfalvi Zoltán perceit láthatták a szurkolók, ugyanis az egyszeres válogatott támadó előbb pazar megmozdulással hozta kihagyhatatlannak tűnő helyzetbe Szalai Tamást – a középpályásnak alighanem nehezebb volt a labdát kapu fölé rúgni, mint a hálóba helyezni.
Nos, a drukkerek hét percig azt a Videotont láthatták, amelyik már huzamosabb ideje szenved a bajnokságban, a folytatásban azonban a székesfehérvári labdarúgók úgy futballoztak, mint az őszi idény első felében…

Székesfehérvár: Váltás a kritikus pillanatban ---- 1. perc: Nagy Lajos jobb oldali beadását követően Koplárovics 12 méterről jobb lábbal kapásból lőtte a labdát a bal felső sarokba.
0–1
7. perc: Koplárovics remekül vette észre, hogy Waltnert teljesen szabadon hagyták a fehérvári védők a bal oldalon, ügyesen a fejére varázsolta a labdát, és azt a korábban éppen Székesfehérvárott futballozó csatár tíz méterről a kapu jobb oldalába fejelte.
0–2
8. perc: Szabó Tibor indította a bal oldalon Magasföldit, aki faképnél hagyta az egerszegi védőket, 12 méterről kapura lőtt, a labda azonban a kimozduló Varga Zoltán lábáról kiperdült, az egerszegiek balszerencséjére éppen a támadást kísérő Szalai elé, aki nyolc méterről jobb lábbal az üres kapuba gurított.
1–2
16. perc: Voicu a bal oldalon futott el, pontosan gurított vissza Hercegfalvi elé, és a fehérvári csatár 14 méterről, jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtte a labdát.
2–2
43. perc: Nagy Lajos jobb oldali beadását követően Gyánó óriási gólhelyzetben bal lábbal a kimozduló Turi mellett a kapu mellé lőtte a labdát.
57. perc: Szabadrúgáshoz jutott az ZTE, Vincze Ottó 20 méterről nagy erővel kapura lőtte a labdát, de az Turiról kipattant, Waltner rácsapott, és a kapu jobb oldalába lőtte, Tumo György asszisztens azonban közben már jelzett, és Makai János nem adta meg a gólt. A sajtóhelyről nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy valóban lesállás volt-e, ezt csak a tévéfelvétel megtekintése után lehetne eldönteni.
86. perc: Tóth Balázs indította Hercegfalvit, Sóthy András asszisztens nem intett lest, Makai János azonban felülbírálta és megállította a játékot…
90. perc: Egy előreívelt labdával Hercegfalvi Zoltán lépett be a büntetőterületen belülre, tíz méterről középről nagy helyzetben az elvetődő Varga Zoltánt találta telibe, a labda Dvéri Zsolt elé pattant, ám a házigazdák csapatkapitányának közeli ötméteres ismétlését újabb nagy bravúrral hárította a vendégek kapusa. ---- Tegnap Székesfehérvárott a nézők nem panaszkodhattak, hiszen a 16. percben igazságos elosztásban már négy találat esett. Jó volt látni, hogy mindkét csapat futballistái a támadójátékot helyezik előtérbe, és mivel ezt tették, a szurkolók még azt is elnézték, ha olykor bizony egyszerű passzoknál is hibáztak.

Érdemes lenne figyelni! Amikor a Videoton a legutóbb hazai pályán futballozott, akkor a Székesfehérvártól 15 kilométerre szereplő NB I B-s Bodajk ugyancsak otthon játszott, mégpedig a DVTK ellen. Most a ZTE elleni meccs időpontjában Bodajk megint csak saját stadionjában mérkőzött a Szolnok ellen…


Szavazás

Ki nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik