Ez aztán az igazi valóságshow

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.03.17. 21:47
Címkék
"Ez, kérem, amatőrfutball"  mondta a találkozó előtt Csank János, a Videoton vezetőedzője. A korábbi szövetségi kapitány arra gondolt, hogy az a klub, amely csak elvétve fizet játékosainak, egyáltalán nem tekinthető profiegyletnek.
Tegyük hozzá: attól a gárdától, amelynek labdarúgói nem kapják meg jussukat, csoda nem várható, így ebből a szempontból érthető és indokolható, hogy immár nyolc mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban a Videoton. Persze, Csank János mondott még mást is, például azt, hogy nem a fehérváriak az esélyesek Zalában, vagyis a szakvezető látatlanban azon sem lepődött volna meg, ha az élvonal utolsó helyezettje a kupában legyőzi az első osztály nyolcadikját. Csank János egy fanyar mosoly kíséretében a következőképpen fejezte be a monológját: "A magyar futball az igazi valóságshow, csak sokkal tovább tart, mint a televízióban, és itt nincs igazi nyertes, de a mi játékosainkhoz is elkélne néha a pszichológus."

Kényelmetlen arcvédő maszk

Aki esetleg kétkedve fogadta volna a bajuszos mester pesszimizmusát, az a második percben rádöbbenhetett, hogy Székesfehérvárott bizony nagyon nagy a baj – akkor ugyanis a hazaiak Sebők József góljával megszerezték a vezetést. Mondjuk, nem is csoda, hogy pörgött a zalai együttes, hiszen a keret tagjai a meccs előtt Hévízen pihentek. Jó tíz perc is eltelt a találkozóból, amikor először dolga akadt a Sebők Vilmos vezette hazai védelemnek: a magas védő egyébként egy speciális maszkban lépett pályára, amit a találkozó előtti napon kapott Budapesten. Az 51-szeres válogatott hátvédnek még a szombati, Ferencváros elleni meccsen tört el az orra egy ütközésnél (a maszk amúgy nem lehetett valami kényelmes, mert a játékos húsz perc után megszabadult tőle).

Megsértődött a zalai csatár

A mérkőzés amúgy nem volt eseménytelen, mindkét csapatnak kínálkozott lehetősége a gólszerzésre, ám a fehérvári Daniel Tudor jó napot fogott ki, a másik oldalon Bardi Gábornak pedig szerencséje volt, hiszen egy alkalommal mögékerült a labda, ám Nagy Lajos kivágta azt a gólvonal elől. A zalaiak kapujában egyébként meglepő volt a csere, hiszen Varga Zoltán szombaton az Üllői úton a ZTE egyik legjobbja volt, ám a kupameccsen a nagy horgász hírében álló Bardi Gábor kapott bizalmat – mondjuk, az első félidőben a hazai kapusnak csak néhány (el)kapása volt…
A második félidő elején sem csökkent az iram, vagyis továbbra is változatos volt a mérkőzés és továbbra is a zalaiak kezdeményeztek. A hazaiakhoz a szünetben beállt Darko Ljubojevics, aki a csapatok őszi 1–1-re végződött zalaegerszegi mérkőzésén gólt szerzett. Akkor Dvéri Zsolt egyenlített, ám a fehérvári középpályás ezúttal nem találhatott a kapuba. Amíg a pályán volt, nem került helyzetbe, ám a második félidő közepén ráadásul meg is sérült, így lebicegett a pályáról és visszaállt ugyan a többiek közé, de a Videoton orvosai nem tudtak csodát tenni, így Szabó Tibornak kellett váltania a fehérvári játékmestert.

Sebôk Józsefet (elöl) késôn kezdték el ilyen szorosan ôrizni a székesfehérvári védôk (fotó: Unger Tamás)
Sebôk Józsefet (elöl) késôn kezdték el ilyen szorosan ôrizni a székesfehérvári védôk (fotó: Unger Tamás)
Sebôk Józsefet (elöl) késôn kezdték el ilyen szorosan ôrizni a székesfehérvári védôk (fotó: Unger Tamás)
Ezt megelőzően történt egy csere a hazai oldalon is, amelynek egyik szereplője Waltner Róbert volt, aki egészen érdekesen vette tudomásul azt, hogy el kellett hagynia a pályát. Az a legkevesebb, hogy a kispadon helyet foglalók közül még csak nem is biccentett senkinek, de a kezébe nyomott Zalaegerszeg-melegítőt egy ideig a földön húzta, majd inkább hanyagul, mint elegánsan a kispadra hajította és elsétált az öltözőbe.

Hősies védekezés – kiesés

Amíg e kis sértődős jelenet lejátszódott az oldalvonal mellett, addig a pályán a Videoton hősiesen védekezett, egyértelműen a zalaiak akarata érvényesült, és akár öt góllal is növelhették volna előnyüket a hazaiak. Ám, mert ez így történt, azt is mondhatnánk, hogy a Sebők József gólja után eltelt 88 perc teljesen fölösleges volt…
A Zalaegerszeg teljesen megérdemelten bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, és várhatja a mai sorsolást. Fehérvári oldalon a mérkőzés egyetlen pozitívuma egy sablonos mondat, amely szerint a fehérváriaknak már csak a bajnoki szereplésre kell összpontosítaniuk… Azon is van mit javítani.

Percről percre

Szavazás

Ki nyeri a Magyar Kupát?



Magyar Kupa
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik