NB I B: DVTK 1910-Dunakanyar Vác 2-1

A mérkőzésről tudósított: DOROS LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: DOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.11.29. 21:00
Címkék
SÁRGA LAP
Szögedi (reklamálásért ) a 43., Kiss Sz. (reklamálásért) a 73., Halgas (felvágta Bozorit) a 83., Vitelki (felvágta Komódit) a 87. percben
SZÖGLETARÁNY: 11:2 (3:1)
40. perc: Horváth Tibor ártalmatlan helyzetben fölöslegesen buktatta a 16-oson belül Bozori Balázst. A megítélt tizenegyesből Komódi laposan lőtt a bal alsó sarokba. 0–1
58. perc: Szöglet után kavarodás támadt, a kipattanó labdát Constantin 16 méterről, ballal lőtte a jobb sarokba. 1–1
61. perc: Binder labdájával Gajda lépett ki a védők közül, majd 15 méterről ballal a kapu jobb oldalába lőtt. 2–1

Lehangoló látványt nyújtottak az üresen tátongó lelátók. A két héttel ezelőtti villanyvilágításos premieren zsúfolt nézőtér volt kíváncsi az eseményekre, ám az azóta elszenvedett két váratlan vereség igencsak megtizedelte a drukkerek létszámát. A hazaiak erőteljes támadásokkal mutatkoztak be, az első lehetőséget mégis Morvay Róbert szalasztotta el. A DVTK jóval többet birtokolta a labdát, és jelentős fölényben futballozott. Az idő múlásával aztán alábbhagyott a piros-fehérek lendülete, játékukban pedig egyre kevesebb elképzelést lehetett felfedezni. A félidő hajrájában Gajda István kihagyta a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét, a másik oldalon ugyanakkor Horváth Tibor megmozdulása 11-est eredményezett. A szünet után nagy erőket mozgósítottak a diósgyőriek, akik három perc leforgása alatt a maguk javára fordították az eredményt. Többször is tűzijátékot rendeztek ellenfelük kapuja előtt, és az ugrásszerű teljesítményjavulás következtében biztosan uralták a találkozót. Jó húzásnak bizonyult Fabian Florin becserélése, akivel lényegesen lendületesebbé vált a hazaiak játéka. A vendégeket csak kapusuk parádés védései mentették meg a nagyobb különbségű vereségtől.

Mestermérleg
Gergely Károly:
– Jól felkészített csapat ellen sikerült nyerni. A szünet után lendületesebbekké váltunk, ám nagyon sok helyzetet hagytunk kihasználatlanul.
Sándor István: – Fiataljaink mindent megtettek a siker érdekében, ám a hajrára elfáradtak idegileg. A DVTK a második félidőben egyértelműen fölénk nőtt, és megérdemelten nyert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik