NB I B: DVTK–Pécsi MFC 1–3

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.06.08. 00:22
Címkék
GÓLSZERZŐ
Sándor a 35. percben büntetőből lőtt a kapu jobb oldalába (11-esből, 1–0). Pest K. a 38. percben Kulcsár beadását követően öt méterről fejelt a bal sarokba (1–1). Pest K. a 77. percben három méterről helyezett a hálóba (1–2). Márton a 88. percben 18 méterről ballal csavart a jobb sarokba (1–3)

SÁRGA LAP
Piroska (felvágta Závodát) a 33., Závoda (reklamálásért) az 59., Márton (felvágta Sándort) a 66., Horváth T. (felrúgta Pest Krisztiánt) a 75., Gaál (felvágta Szakost) a 85. percben

SZÖGLETARÁNY: 1:3 (1:2)

"Csapatot is építsünk, ne csak stadiont!“ – volt jól olvasható azon a transzparesen, amelyet a diógyőri B-közép tagjai helyeztek el a keleti oldalon lévő kerítésen. Üzentek a játékosoknak is: "Focizzatok aprópénzért!” – írták ki egy másik drapériára, a kezdés előtt pedig tüntetően elhagyták törzshelyüket és egy másik szektorban helyezkedtek el. A mérkőzés harmadik üzenetét Reszeli Soós Istvánnak címezték, de ennek idézésétől inkább eltekintünk, mert még a nyomdafesték is elpirulna… A piros-fehér hívek elkeseredettsége mindazonáltal érthető, hiszen az ügyvezető-menedzser nevével fémjelzett gazdasági társaság vezetése egy évvel ezelőtt feljutást ígért a drukkereknek. Nos, ehhez képest a DVTK beleszürkült a középmezőnybe, a régóta meglévő súlyos gazdasági nehézségek pedig alapjaiban rengethetik meg a klubot, a folytatás mostanság enyhén szólva is bizonytalan.
A miskolci önkormányzat a szombati mérkőzésre átvállalta a rendezési költségeket, így a szurkolók ingyen tekinthették meg a találkozót. A helyi vezetők azt szerették volna, hogy minél többen legyenek szemtanúi egy sporttörténeti pillanatnak. A szünetben ugyanis Gyurcsány Ferenc sportminiszter és Káli Sándor polgármester elhelyezték az egyik szögletzászló melletti területen a stadionrekonstrukciós program keretén belül építendő aréna alapkövét. A tervek szerint még ebben a hónapban megkezdik a villanyvilágítással kapcsolatos munkálatokat, s a rendelkezésre álló 550 millió forintból erre a célra 200 milliót használhatnak fel. Ha minden jól halad, jövő tavasszal már esti mérkőzéseken is buzdíthatják kedvenceiket a drukkerek. A második lépcsőben a lelátókat hozzák rendbe, majd a tribün és a tetőszerkezet következik. Az önkormányzat persze mindent elkövet a patinás klub talponmaradása érdekében. Az egyesületet segíti erejéhez mérten, példa erre, hogy a 40 millió forintos támogatás nélkül az együttes már aligha tudta volna végigjátszani a tavaszt… Az önkormányzat részt vállal a stadionrekonstrukciós programból is, ugyanis ebben az évben 100 millió forinttal járul hozzá a költségekhez.
Ami pedig a találkozót illeti: az őszi idény végeztével azt lehetett gondolni, hogy a két remek múlttal rendelkező együttes tavaszi összecsapása igazi rangadó lesz, és a feljutást is döntően befolyásolhatja. Nos, a pécsiek már célba értek, így abszolút nyugodtan, felszabadultan, kényelmes tempóban gurigázták végig a kilencven percet. A DVTK labdarúgóit a becsvágy és a bizonyítani akarás kényszere hajthatta volna, de hiányzott játékukból a meggyőződés, az elszántság. Érződött, hogy számukra már semmi tétje az összecsapásnak. Mivel a presztízs kevés hajtóerőnek bizonyult, az olykor megvillanó pécsiek takarékos produkcióval is biztosan gyűjtötték be a három pontot.

Mestermérleg

Vágó Attila:
– Több volt a mérkőzésben, sajnos gyorsan kaptuk az egyenlítő gólt, ezután játékosaim nem bíztak magukban, a Pécs szinte a semmiből nyerte meg a találkozót.
Nagy Tamás: – Úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk, játékosaim higgadtan, taktikusan, a helyzeteket jól kihasználva futballoztak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik