Kálvária az első műtét után

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.06.02. 20:58
Címkék
Aki rúgott már labdába valaha is, az tisztában van azzal, amikor sérülés miatt esetleg hetekig kell futball nélkül léteznie, az maga a pokol. A Charleroi 17-szeres válogatott középpályása, Lendvai Miklós egy pillanatig sem titkolja: a közelmúltban még az is megfordult a fejében, hogy esetleg be kell fejeznie pályafutását.
Térdsérülését követően majdnem másfél év telt el, amíg újra futballozhatott, mégis állítja, most, a belga bajnokság befejeztével jobb állapotban van, mint volt az első műtétet megelőzően.– Egész pontosan milyen hosszúra nyúlt a térdszalag-operációja miatti kényszerpihenő?– A Charleroiban tizennyolc hónap kihagyás után lehettem ismét kezdőjátékos, bár az is igaz, hogy előtte már többször is kaptam néhány percnyi bizonyítási lehetőséget – felelte a válogatott keretbe visszatérő Lendvai Miklós. – Azt gondolom, kevesen értik meg igazán, hogy milyen érzés ennyi idő után ismét ott lenni a játékostársaim között…– Amikor egy labdarúgó ilyen hosszú ideig kényszerül a lelátóra, akkor előfordul, hogy akár ő, akár a klubjának a vezetői elvesztik a hitüket a folytatást illetően. A Charleroi irányítóin mennyire lehetett érezni, hogy önt visszavárják a pályára?– Higgye el, tudom mit beszélek, hiszen a kezemben vannak az orvosi szakvélemények. Az első műtétemnél hibázott az orvos, ezért hat hónap múlva ismét kés alá kellett feküdnöm. A két operáció közben egyértelműen éreztem, hogy a vezetők szeretnének ismét a csapatban látni. Aztán felmerült, hogy esetleg vége a pályafutásomnak, és ez borzasztó érzés volt. Senkivel sem akartam beszélni, kerültem mindenkit, ám szerencsére a családom, valamint a menedzserem, Balla György tartotta bennem a lelket. Sokat számított az is, hogy a játékostársaim mellett Gellei Imre szövetségi kapitány folyamatosan érdeklődött az állapotom felől. – Ilyen hosszú kihagyás után mennyire volt óvatos, amikor ismét edzésre jelentkezett?– Eleinte egy színes trikó volt rajtam, ami egyfelől azt jelentette, dzsóker vagyok, de volt egy olyan sugallata is, hogy a társak vigyázzanak rám. Félsz egy pillanatig sem volt bennem, hiszen korábban Antwerpenben két és fél hónapon keresztül olyan rehabilitációs tréningeken vettem részt, amelyek tökéletesen felkészítettek. Véleményem szerint a gyógyulás útján a műtét csak húsz százalékot jelent, a maradék nyolcvanat a rehabilitáció és a mentális ráhangolódás teszi ki.– Hat mérkőzésen lépett pályára a tavaszi idényben, talán korai a kérdés, de érdekelne: érzése szerint kitölti a kétezer-ötig érvényes szerződését Charleroiban?– Bízom abban, hogy a klub financiális problémái rendeződnek, és hogy jövőre nem a bentmaradás kiharcolásáért kell küzdenünk. Korábbi edzőim már érdeklődtek, nem akarok-e váltani, de azt gondolom, ez most nem időszerű. Jól érzem magam a Charleroinál, az pedig különösen boldoggá tesz, hogy ismét tagja lehetek a válogatott keretnek. Remélem, lesz alkalmam meghálálni a bizalmat. Utazás San Marinóba és jegy a selejtezőkre

Majd háromezer magyar szurkoló Lengyelországban, telt ház a svédek ellen a Puskás Ferenc-stadionban – és a sor folytatódhat. A június 7-ei Magyarország–Lettország Európa-bajnoki selejtezőre már kaphatók a jegyek, méghozzá 1900, 2900 és 5000 forintos áron az IBUSZ irodáiban. A meccset követően nemcsak a Gellei Imre vezette válogatott, hanem a drukkerek is elutazhatnak San Marinóba, hiszen a csapat különgépén még akad hely. A háromnapos kirándulásra 139 ezer forint befizetése ellenében lehet jelentkezni, az ár tartalmazza a két éjszakára szóló szállást, a repülőjegy árát, a reptéri illetéket és a transzferdíjat is. Az összeg nem tartalmazza a belépő árát, ezt szintúgy az IBUSZ irodáiban lehet megvásárolni 2600, illetve 5200 forintért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik