Haladás-BKV Előre 2-1: Sikeres volt a debütálás

A mérkőzésről tudósított: KISS ÁRPÁDA mérkőzésről tudósított: KISS ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2003.04.26. 20:58
Címkék
GÓLSZERZÔ
Szekeres a 23. percben bünetőből a jobbra vetődő Balogh mellett a kapu közepébe lőtte a labdát (11-esből, 0–1). Kincses a 43. percben, középen kiugrott a védők között és 11 méterről a kapu bal oldalába helyezte a labdát (1–1). Tóth P. a 84. percben, Kaj jobb oldalról keresztbe ívelt labdáját tíz méterről, kapásból a kapu bal oldalába lőtte (2–1)

SÁRGA LAP
Szekeres (Kaj felvágásáért) az 1., Farkas A. (Mészáros visszahúzásáért) a 32., Filó (Kajt letalpalta) a 42., Bene G. (színészkedésért) a 43., Ruzsics (kezezésért) a 60. percben

SZÖGLETARÁNY: 9:4 (6:3)

Jól sikerült az új edzőnek, Détári Lajosnak a bemutatkozása Szombathelyen: küzdelmes mérkőzésen sikerült a Lombard FC Haladás csapatát győzelemre vezetni. A hetedik percben már nagy gólszerzési lehetőség adódott a hazai csapat előtt, amikor Nagy Sándor a jobbösszekötő helyén ugrott ki, de 14 méterről leadott lövését követően a labda elsuhant a jobb felső sarok mellett. A Lombard FC irányította a játékot, de a tizenhatos előtti területet megszálló vendégek védelmével szemben nem boldogultak. A 23. percben váratlanul megszerezte a vezetést a BKV Előre. A vendégek a jobb oldalon vezették a támadást, Nebojsa Ruzsics révén, aki a tizenhatos vonaláig vezette a labdát, amikor Nagy Norbert becsúszva tisztán szerelte. A vendégcsapat játékosa még kettőt lépett, majd a földön fekvő hazai játékos lábán átesett: Kiss Béla játékvezető nagy meglepetésre a szögletrúgás helyett a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt aztán Szekeres János biztosan értékesítette. A kapott gólt nem törte le a hazaiak harci kedvét, mert továbbra is támadtak, és kísérletezésük a 43. percben góllá érett, amikor Kincses Péter jó ütemben lépett ki a megtorpanó BKV Előre-védők között és közelről már nem volt gond a hálóba helyeznie a labdát. Két perccel később Nagy Norbert 22 méteres távoli lövése foglalkoztatta Fülöp Mártont, a vendégek kapusát, s sikerült azt jó érzékkel szögletre ütni.
A második játékrész elején is már a hazai csapat előtt nyílt újabb lehetőség, amikor az 53. percben Czeglédi Balázs 14 méterről félmagasan a kapu jobb oldalát célozta meg, de ezúttal is a vendégek kapusának ragyogó vetődéssel sikerült kiütni a labdát. A 65. percben Farkas Viktor tört be a tizenhatoson belülre, de jobb lábbal leadott lapos lövése centiméterekkel suhant el a jobb alsó sarok mellett. Szinte kapujához szegezte ellenfelét a hazai csapat és nem véletlen, hogy a 84. percben sikerült megszerezniük a győzelmet jelentő gólt. Kaj András a jobb oldalon futott fel, majd mintaszerűen keresztbe ívelte a labdát a balösszekötő helyén érkező Tóth Péter elé, aki kapásból hatalmas lövést küldött Fülöp Márton kapujának bal oldalába. Ezzel a találattal sikerült a hazai csapatnak megszerezni a győzelmet, amely egyben azt is jelentette, hogy Détári Lajos első szombathelyi találkozója sikerrel zárult .

Mestermérleg
Détári Lajos: –Gratulálok a csapatnak, nagyszerű teljesítményt nyújtott, de ez a győzelem elődöm, Glázer Róbert érdeme.
Dajka László: – Vezetésünk után meg kellett volna tartanunk az eredményt, veszélyes kontrákat vezettünk, de néhány emberem teljesítménye ezúttal nem volt elegendő a pontszerzéshez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik