Lapszemle: női focis címlap, de komolyan

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2013.02.02. 07:02
Úgy tűnik, beindultunk, mint a rajz szakkör: sorra jelennek meg a női focis cikkek a magyar sajtóban, ráadásul nemrég úgy került a címlapra...

Úgy tűnik, beindultunk, mint a rajz szakkör: sorra jelennek meg a női focis cikkek a magyar sajtóban, ráadásul nemrég úgy került a címlapra egy női labdarúgó, hogy senkit sem kellett halálosan megfenyegetnem érte.Úgy tűnik, beindultunk, mint a rajz szakkör: sorra jelennek meg a női focis cikkek a magyar sajtóban, ráadásul nemrég úgy került a címlapra egy női labdarúgó, hogy senkit sem kellett halálosan megfenyegetnem érte.

Ideje végre berúgni a motort, tudom, az utóbbi hetekben olyan lassan mozgok, mint Xabi Alonso (ezt tegnap hallottam egy kollégától a Korona Mögöttről, ezúton üzenem neki, hogy bármikor, fütyörészve lecserélem a fél Liverpoolt Alonsóra.)

Szóval. Először egy szolgálati közlemény: az elmúlt gyöngyvirágos napokban végre postáztam a Kötény-karácsony nyerteseinek ajándékait, tessenek jóban lenni a postással, mert a sebesség innentől (hála az égnek) nem rajtam múlik! Mindenkit megkövetek a lassúságomért, de klónjai egyelőre csak Faltusz Vikinek vannak, bár nagyon sok pénzt ajánlottam már neki a receptért.

Ami a lapokat illeti, egészen kiváló napok állnak mögöttünk, csak amit én összegyűjtöttem, az is tekintélyes mennyiségű női focis híradásnak számít - hát még ha én lennék az Observer!

Én döbbentem meg például a legjobban, amikor a Vasárnapi Hírek egy komoly terjedelmű portrét kért az Aranylabda-átadás után Abby Wambach barátnénkról. Azzal pedig magam is csak a megjelenéskor szembesültem, hogy a fejeskirálynő a címlapra is kikerült! Hatalmas respekt érte!

A portré online változataelérhető itt.

Ha ez még nem volna elég, a VH következő héten is úriember módjára viselkedett: Beró Zsolt kollégám beszámolt a Magyar Labdarúgás Fórumáról, tőlem pedig egy Török Gábor-interjút és a magyar, valamint a külföldi női futballal kapcsolatos érdekességeket kértek.

Íme, online is elérhető.

Bombaként robbant a hír, és az elsők között számoltam be én is róla Facebookon, hogy Vágó Attilát nevezték ki a válogatott élére. A hírrel több fontos oldal foglalkozott, például

a Nemzeti Sport Online és az Origo is, ez utóbbi ráadásul mindjárt interjút is közölt a szövetségi kapitánnyal.

Szinte ezzel egyidőben jött az örömhír, hogy Jakabfi Zsanettet újra láthatjuk nemzeti színekben. Velünk örült

a Sport Géza és az Origo is.

Az NSO már az Algarve-kupát is beharangozta,

Az már csak a koktélcseresznye a hab tetején, hogy Szász Kitti első nőként került bele a FourFourTwo magazin Zizilabor című, roppan elmés és komoly rovatába, amelyben eddig csupa válogatott futballistából csináltam bolondot. (Aki siet, még megkaparinthatja az újságárusoknál).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik