A női futballt népszerűsítették Törökbálinton

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.12.29. 19:12
A törökbálintiak ebben az évben is megrendezték a már hagyományosnak mondható téli teremfoci-kupájukat, amellyel idén a női labdarúgást szerették...

A törökbálintiak ebben az évben is megrendezték a már hagyományosnak mondható téli teremfoci-kupájukat, amellyel idén a női labdarúgást szerették volna népszerűsíteni. Délelőtt a gyerekeké volt a főszerep: U7-es és U13-as tornát rendeztek, míg délután igazi futballcsemege várta a kilátogatókat. Faltusz Viki beszámolója a hajtás után.A törökbálintiak ebben az évben is megrendezték a már hagyományosnak mondható téli teremfoci-kupájukat, amellyel idén a női labdarúgást szerették volna népszerűsíteni. Délelőtt a gyerekeké volt a főszerep: U7-es és U13-as tornát rendeztek, míg délután igazi futballcsemege várta a kilátogatókat. Faltusz Viki beszámolója a hajtás után.

"A III. Kistérségi Gyermeklabdarúgó Torna és Futballgálaházigazdája Törökbálinti Focisuli Egyesület volt, vegyes csapattal. Ők többnyire csak hasonló gálák, ünnepi események alkalmával szoktak összeállni, mégis elmondhatjuk, hogy mind az edzőik, mind a gyerekek vállalkozó kedvű szülei jó barátságban vannak a labdával. Feltűnt köztük egy korábbi válogatott játékos, Sebők Vilmos is.


A Sport TV csapata rendszeresen edz, ennél fogva egy jól összerakott, rendkívül harcos, ugyanakkor technikás együttesről van szó. Jelenlétével emelte a nap fényét a kiváló műsorvezetőnő, Takács Rita is, aki ezúttal a meccseket és a góllövőket konferálta. Egy alkalmas pillanatban a nap benyomásairól kérdeztük:

„Különösen a női csapatok játéka tetszett, és örömmel tapasztaltam végre élőben is, hogy milyen jól passzolnak, milyen ügyesek a női focisták. A Harmadik Félidőben nem véletlenül foglalkozott Molnár Mátyás kollégám a női futballal: biztos vagyok benne, hogy nagy jövő áll a női labdarúgás előtt. Mi itt a Sport TV-nél is azon vagyunk, hogy ezt könnyebbé tegyük. Én egyébként nemrég iratkoztam be egy játékvezetői tanfolyamra, és persze magam is a Kötényblog lelkes olvasója vagyok. Imádom a focit!”


Az egyik legpatinásabb vendég a gálán az MLSZ SE csapata volt. A csapat járja az országot, játssza a hírvivő mérkőzéseket - összeszokott gárda. Tagja például Borbély Zoltán, az MLSZ sajtóirodájának vezetője, a női labdarúgás berkeiben is jól ismert Nahóczky Attila, vagy épp Tömő Attila, a férfiválogatott menedzsere.

A Sportpályázatírók csapata a PEC-Sport Fejlesztési és Tanácsadó Kft dolgozóira és az MLSZ-szel szoros kapcsolatot ápoló pályázatírókra támaszkodik, az ország minden tájáról. A csapatba meghívást kapott Szabó László, a Focifesztivál főszervezője is.

Az esemény egyik fénypontja a Kartali Forrás Szabadidő Sportegyesület női kispályás csapata volt, ami tíz éve alakult. A lányok hetente edzenek, önnfenntartóak. Mivel anyagi lehetőségeik és korosztályban vegyes összetételük nem engedi meg, hogy bajnokságokban induljanak, ezért ilyen alkalmakkor hívják fel magukra a figyelmet. Rendkívül szimpatikus és sportszerű társaság, és nem utolsó sorban jól bánnak a labdával.

A másik női csapat a helyiek nagy örömére a Ferencváros NB II-es alakulata volt (lásd a nyitó képen). A Ferencváros az egyetlen olyan egyesület Magyarországon, amely szerepel a férfi NB I-ben, és emellett NB I-es, NB II-es, U17-es, és U15-ös női csapattal is rendelkezik, ami igencsak figyelemreméltó, és példamutató. A 2011/12-es szezonban a felnőtteket NB I-es és NB II-es szinten is képviselik a nők. Az NB I-es csapatban válogatott játékosok sora játszik. Az NB II-es csapat az őszi szezont az élen zárta, 7 győzelemmel, egy döntetlennel és mindössze egy vereséggel. A gólkülönbség is figyelemre méltó: 9 meccsen 43 gólt lőttek Hevesi Tamás lányai.

A küzdelmek 2 csoportban zajlottak: az egyik trióban az MLSZ, a Sport TV és a Sportpályázatírók, míg a másikban a Törökbálintiak és a két női csapat viaskodott. A helyosztók értelmében a következő végeredmény született:

1. MLSZ

2. Törökbálinti válogatott

3. Sport TV

4. Ferencváros NB II

5.Sportpályázatírók

6. Kartali Női Focisták"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik