Magukat árulták a norvég focistalányok

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.10.13. 11:10
Címkék
Szomorkás, mégis vicces történet északról pénztelenségről, önmagukat meghirdető lányokról, gáláns felajánlásokról és kőszívű klubvezetésről....

Szomorkás, mégis vicces történet északról pénztelenségről, önmagukat meghirdető lányokról, gáláns felajánlásokról és kőszívű klubvezetésről. Az élet még a női egyenjogúság fellegvárában sem fenékig tejfel. Ki meddig megy el a klubjáért?Szomorkás, mégis vicces történet északról pénztelenségről, önmagukat meghirdető lányokról, gáláns felajánlásokról és kőszívű klubvezetésről. Az élet még a női egyenjogúság fellegvárában sem fenékig tejfel. Ki meddig megy el a klubjáért?

Krivil Schau Odden, Katrine Dreier Andresen, Andrea Frøshaug, Siri Nordby, Lene Mykjåland, Celine Pettersen, Emilie Haavi, Janne Stange és Gunhild Herregården kivívta a klubvezetés haragját

A Røa Dynamit Girls (egyébként 2010-es bajnok) futballcsapata nemrégiben nagy bajba került: siralmas anyagi helyzetük miatt már-már veszélybe került a csapat léte is. A lányok egy ideig gondolkodtak a megoldáson, mígnem valakinek kipattant a fejéből az az ötlet, hogy a játékosok bocsássák áruba saját magukat. Na, nem úgy, csupán arról volt szó, hogy a klub hivatalos fórumán meghirdették: bizonyos összegért (vagy többért, ki mennyivel szeretné támogatni a futballklubot) a lányok elvihetők egy vacsorára. Ennyi, semmi több.

Eleinte nem volt semmi gond, szépen gyűltek a licitek és a vacsorameghívások –hála a családtagoknak, barátoknak, rokonoknak, akik ilyen módon szerették volna támogatni a hölgyek sportkarrierjét. A játékosok elégedettek voltak, finomakat ettek és gyűjtötték a pénzt a következő idényre, amikor is belépett a képbe a P4, Norvégia egyik legnagyobb kereskedelmi rádiója.

A rádió a legteljesebb jóindulattal felajánlott 3500 dollárt azért, hogy a csapatkapitány, Siri Nordby egyik műsorvezetőjükkel vacsorázzon – ők pedig élőben közvetítsék az eseményt.

Siri Nordby, a bűnbak

Ez alapján nyilván elképzelhető, hogy a P4-nek semmiféle hátsó szándéka nem volt a játékossal kapcsolatban, az ügy azonban országos nyilvánosságot kapott, a Røa vezetősége pedig kishíján agyvérzést.

A bőrfotelben ülők ugyanis innentől már látták a bulvárcímlapokat, melyek szerint prostitúcióra kényszerítik lányaikat, úgyhogy kiadtak egy gyors közleményt, és megtiltották a lányoknak, hogy folytassák a pénzgyűjtő akciót.

„Ezek a lányok futballisták, és ideje végre a játékukra koncentrálni. Óriási szégyen, ami történt, a jövőben sokkal szigorúbban fogunk odafigyelni az effajta dolgokra. Tudjuk, hogy a lányok csak a nehéz anyagi helyzetünkre szerették volna felhívni a figyelmet, ám ennek nem ez a módja. A vacsorameghívásoknak ezennel vége.”

Így sajnos a gyönyörű Janna Stangét se vihetjük vacsorázni


A lányok tehát elestek a nagy pénztől, a közvetítés lehetőségétől és az országos reklámtól egyaránt, ráadásul saját klubjuk még azt az érzést is keltette bennük és a külső szemlélőkben, hogy a csajok valami szégyellni való dolgot tettek. Gratulálunk a vezetőség bravúros diplomáciai teljesítményéhez!

Öröm az ürömben, hogy a botrányra felkapta a fejét a Bayerngas és Ludo, és szponzori szerződést kínáltak a Røa női csapatának, így végül némi kitérővel, de a lányoknak mégis sikerült megoldani azt, amire a vezetőség önmagában képtelennek bizonyult. Szép volt, csajok!

Ti melyik női focistát hívnátok meg vacsorára?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik