Női kosár Ek: ötpontos győzelem kellene a DVTK-nak a továbbjutáshoz

Fazekas Zoltán (Brno)Fazekas Zoltán (Brno)
Vágólapra másolva!
2021.12.22. 15:31
null
A DVTK idegenben harcolhatja ki a továbbjutást a női kosárlabda Európa-kupában (Fotó: Fazekas Zoltán)
A második számú női kupasorozat nyolcaddöntőjébe jutásért zajló rájátszás visszavágójára vidám és jó hangulatú délelőtti edzéssel hangolt a DVTK kosárcsapata, amely az egy hete hazai pályán elszenvedett 61–57-es vereség után Brnóban javítana.

 

Szerda délelőtt már vakító napsütésre ébredtek Aho Nináék Brnóban, ami csak azért volt érdekes, mert előző este még szállingózott a hó. A DVTK kedd délután érkezett a cseh városba, ahol este tréningezett is, majd a Zabiny elleni visszavágó napján délelőtt is részt vettek a lányok egy laza dobóedzésen. A női Európa-kupa nyolcaddöntőjébe jutásért zajló rájátszás visszavágója nem lesz egyszerű, tekintettel arra, hogy a piros-fehérek egy hete hazai pályán (főleg gyenge dobóteljesítményük miatt) négy ponttal kikaptak, de annak ellenére, hogy a brit Cheridene Green betegség miatt nincs a csapattal, így is bizakodnak a továbbjutás kiharcolásában. A másik hiányzó a november 3-a óta kimaradó Medgyessy Dóra, aki a napokban jelentette be, hogy anyai örömök elé néz, így a idény hátralévő részében már biztosan nem játszik.

A hazaiak, akik a cseh bajnokságban hét győzelemmel és egy vereséggel a második helyen állnak a tabellán az Euroligában szereplő USK Praha mögött, óvatosan nyilatkoztak a meccs előtt, mondván, tisztában vannak azzal, hogy a miskolciak gyengén játszottak a párharc első felvonásán. A Brno litván centere, Monika Grigalauskyte egyébként ismerős lehet a honi rajongóknak, hiszen éppen a DVTK jelenlegi edzője, Völgyi Péter által irányított Győrben is megfordult.

A találkozó 18.30-kor kezdődik és a nemzetközi szövetség honlapján (fiba.com) élőben követhető.

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-KUPA, RÁJÁTSZÁS A NYOLCADDÖNTŐÉRT
VISSZAVÁGÓ

18.30: Zabiny Brno (cseh)–DVTK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik