Női 3x3-as kosár: egy nap alatt két győzelem – csoportelső lett a válogatott

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 21:25
null
Remek teljesítménnyel került elődöntőbe az olimpiai pótselejtezőn a női válogatott (Fotó: Hajdu-Bihar/Molnár Péter)
Két győzelemmel egyből az elődöntőbe jutott nemzeti csapatunk a debreceni olimpiai pótselejtezőn, így két lépésre került a tokiói kvalifikációtól.

 

Hollandia küzdős felülmúlása után csak egy szlovén–belga férfimeccsnyi (utóbbi nyerte az urak A-csoportját Szlovénia és Ukrajna előtt) szünete volt a magyar női 3x3-as válogatottnak a debreceni olimpiai pótselejtezőn, hogy regenerálódjon az Észtország elleni összecsapásra.

Az észteket a hollandokhoz hasonlóan legyőztük Grazban, méghozzá nagyon simán, erőlködés nélkül, ami előjelnek tökéletes volt az újabb csata beharangozásaként.

Közben besötétedett, így a pálya fényei élesebben világítottak az első nap záró felvonásán. Csapatunk Papp Klaudiával a „kispadon”, Goree Cyesha büntetőből szerzett pontjával kezdett. Az első észt kosárra Papp postafordultával reagált, újabb egyenlítés után Goree jelentkezett (3–2).

Pörögtek az események, Goree Theodoreán Alexandra és Medgyessy Dóra pompás passza után
mintaszerűen fejezett be egy akciót.

Gyűltek az észt faultok, szerencsére a kosarak nem. Papp adott volna egy csodás passzt, ám hiba csúszott a számításaiba, elnézést is kért miatta. Medgyessyt fejbe csapták, viszont így is beimádkozta a játékszert a gyűrűbe, ám a játékvezetők sajnos nem adták meg a kosarat. 5–3-nál újra csak Goree mozgatta a megmerevedő frontvonalakat, de hamarosan Papp Klaudia is beköszönt egy lendületes betörés után. Ahogy arra számítottunk, Goree-nál kiszakadt a gólzsák, miközben a védekezés újra olyan szigorú volt, mint egy morózus biztonsági őr.

Kapaszkodtak az észtek, de nemcsak az eredmény tekintetében, hanem Goree karjába is, „Cy” mindkétszer betalált a büntetővonalról (10–6).

Észt duplát láthattunk, majd a Papp lepörgése utáni lecsorgó labdát bepöccintő Goree Cyesha kosarát, s további két sikeres büntetőjét.

Goree rutinosan challenge-et kért egy kiment labdánál a játékvezetőktől, így jutott idő némi szusszanásra az utolsó percen belül. Mondjuk 13–8-nál nem kellett lerágnunk a körmünket, a kihívást ugyan elveszítettük, a találkozót nem, így csoportelsőként rögtön a vasárnapi elődöntőbe került csapatunk.

3X3-AS OLIMPIAI PÓTSELEJTEZŐ, DEBRECEN
NŐK, B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–Észtország 13–10.
A magyar pontszerzők: Goree 11, Papp 2.
A csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG
2 győzelem, 2. Hollandia 1, 3. Észtország 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik