3x3-as kosárlabda: vereséggel is csoportelső lett női csapatunk

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2024.05.18. 21:19
Csoportelsőként jutott negyeddöntőbe a magyar válogatot (Fotó: mkosz3x3.hu)
Olaszország 19–18-ra legyőzte a mieinket, ám több dobott ponttal szombati riválisunkat és Hollandiát is megelőztük – vasárnap Csehországgal negyeddöntőzünk.

 

Miután hatalmas meglepetésre alulmaradt Chile ellen, a DVTK-s Monika Grigalauskytével felálló litván válogatott már a csoportkörben elbúcsúzott a debreceni 3x3-as olimpiai selejtezőtől, vagyis ha nemzeti csapatunk a várakozásoknak megfelelően csoportelső lesz, akkor Csehországgal játssza vasárnap a negyeddöntőt. Ennyit tudhattunk a 20.45-ös Magyarország–Olaszország találkozó előtt. Az ellenfél három éve ugyanitt, a Kossuth téren már kibabrált velünk, ezt most nem szerettük volna átélni.

A miénket megelőző találkozón Hollandia nagyon megszenvedett Izraellel, 21–18-ra nyert, de a mérkőzés túlnyomó részében hátrányban játszott.

Mi viszont előnybe kerültünk Papp Klaudia kosarával, majd faulttal együtt talált be Böröndy Vivien, sajnos a büntetőt elrontotta. Rae Lin D'Alie szép megoldásával először vezettek az olaszok, Kiss Virágnak meg orvul bedeszkázták a gyűrűt, három próbálkozásból sem tudta helyére tenni a ziccert. Papp kettesére kettes volt az olasz válasz, sőt, büntetőt is dobhatott a rivális, ami bement (4–6). Az újabb magyar távolira olasz egypontos érkezett feleletül, aztán Kiss Virág szabálytalankodott, ismét büntetőből volt eredményes Olaszország. Kiss Virág kosara után Laura Spreafico dupláját kellett végignéznünk – nem álltunk valami jól. Pappot beforgatta a nála jóval nagyobb Sara Madera, Kiss Virágot három másodperces szabálysértésen kapták a játékvezetők, Papp Klaudia viszont menetrend szerint dobott két pontot (9–11). Féltávnál jártunk, tehát volt még idő varázsolni. Kiss meg is tette, feljöttünk egyre, de Madera középtávolról is tudott kosarat szerezni.

Papp szépített, aztán faultolt, ezért már két büntető járt Olaszországnak, be is mentek (11–14). Papp büntetőt rontott, Kiss kettőre hozta fel csapatunkat, viszont gyorsan dobott egyet D'Alie is. Böröndy bejátszása után Kiss találata következett, megszereztük a labdát egy támadóhiba miatt, Papp viszont nem dobta be a dudaszós kettest.

Az olaszok visszaállították a hárompontos differenciát, úgyhogy a legjobbkor jött Szabó Fanni távoli csodája. Ötvenkét másodperc maradt az órán, mínusz egyről támadhattunk, Szabó egyenlített. D'Alie megint ki akart velünk szúrni, de erre is volt válaszunk Kiss révén. Egy szabálytalanság miatt Spreafico két büntetőt dobhatott, bement mindkettő, 19–17 oda, Pappot is lefaultolták a hárompontosvonalon túl, a kezében volt a reményünk: az elsőt értékesítette, a második azonban kimaradt. Nagy csatában veszítettünk, de így is sikerült megnyernünk a csoportot a legtöbb dobott ponttal, az olaszokkal és a hollandokkal megegyező mutatóval, két győzelemmel és egy vereséggel. Következik tehát Csehország a vasárnapi negyeddöntőben!

NŐI KOSÁRLABDA
3x3-AS OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, DEBRECEN
D-CSOPORT
3. FORDULÓ
Magyarország–Olaszország 18–19
A magyar pontszerzők: Papp 7, Kiss 5, Szabó 5, Böröndy 1

KORÁBBAN
1. FORDULÓ
Magyarország–Izrael 21–16
A magyar pontszerzők: Kiss 7, Papp 6, Böröndy 4, Szabó 4
2. FORDULÓ
Magyarország–Hollandia 13–11
A magyar pontszerzők: Kiss 4, Papp 4, Szabó 3, Böröndy 2

A végeredmény: 1. (és negyeddöntős) MAGYARORSZÁG 2 győzelem/3 mérkőzés (52 dobott pont), 2. (és negyeddöntős) Olaszország 2/3 (49), Hollandia 2/3 (45), 4. Izrael 0/3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik