3x3-as kosárlabda: csúszással és költözéssel is számolnak a szervezők

Vágólapra másolva!
2024.05.17. 10:21
A mieink két győzelemmel kezdtek csütörtökön (Fotó: mkosz3x3.hu)
Az időjárási körülmények miatt csúszással és költözéssel is számolnak a Debrecenben zajló 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőtorna rendezői.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóját felhőszakadás szakította félbe, a csütörtöki nyitónap programja rendben lement, péntek délutánra viszont ismét zivatarokat és felhőszakadást jósolnak a meteorológusok a Tiszántúlra. A szervezőbizottság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kisebb eső esetén folytatódik a program, mivel igaz, hogy az ezer fő befogadására alkalmas lelátók nem fedettek, de a pálya feletti sátor lehetővé teszi a játékot. Ha intenzív csapadék érkezik, akkor néhány órára leállhat a program, mivel szombaton délelőtt lesz esély a mérkőzések pótlására. 

Elhúzódó zivatarok esetén a nemzetközi szövetség (FIBA) és a helyi illetékesek menet közben dönthetnek úgy is, hogy a csapatok átköltöznek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba. Ugyanez történhet, ha a vasárnapi helyosztók Kossuth téri lebonyolítására nincs garancia az időjárás miatt, mivel a FIBA mindenképp be kívánja fejezni a tornát vasárnap.

Pénteken magyar részről a férfi válogatotté a főszerep, Csirke Ferenc szakvezető gárdája Ivosev Tamás, Demeter Attila, Komma László és Uros Rosics Izraellel vívja az első meccsét, majd Puerto Rico következik. Szombaton Ausztria ellen zárul majd a csoportkör.

Mint arról portálunkon is írtunk, a nők csütörtökön mindkét csoportmeccsüket megnyerték Izraelt 2116-ra, Hollandiát pedig 1311-re verték , ők szombaton lépnek pályára legközelebb az olaszok ellen. A D-csoportból egyelőre egyik gárda sem jutott még tovább a nyolc közé.

Mindkét nemnél csoportonként az első két csapat kerül a vasárnapi negyeddöntőbe, s a zárónapon rendezik az elődöntőt, a bronzmérkőzést és a finálét is. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

NŐI KOSÁRLABDA
3x3-AS OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, DEBRECEN
D-CSOPORT
2. FORDULÓ
Magyarország–Hollandia 13–11
A magyar pontszerzők: Kiss 4, Papp 4, Szabó 3, Böröndy 2
KORÁBBAN
1. FORDULÓ
Magyarország–Izrael 21–16
A magyar pontszerzők: Kiss 7, Papp 6, Böröndy 4, Szabó 4

MÁJUS 18. SZOMBAT
3. FORDULÓ
20.45: Magyarország–Olaszország

Az állás: 1. MAGYARORSZÁG 2 győzelem/2 mérkőzés, 2. Hollandia 1/2, Olaszország 1/2, Izrael 0/2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik