Férfi kosár EK: életben tartaná a továbbjutási reményeket az Alba

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2023.11.15. 08:47
A férfi kosárlabda Európa-kupa csoportkörének negyedik mérkőzésén az Arconic-Alba Fehérvár visszavághat az október végén a Balkan Botevgradtól hazai pályán elszenvedett 10 pontos vereségért – igaz, nem lesz könnyű dolga.

Váratlan vereséget szenvedett az Arconic-Alba Fehérvár október 25-én hazai pályán a bolgár Balkan Botevgradtól a FIBA Európa-kupa csoportkörében, amikor a vendégek 88−78-ra nyerni tudtak a Gáz utcában. A magyar bajnokságban hét forduló után is veretlen fehérváriak nem játszottak rosszul ezen a meccsen, de a lepattanóharcot csúnyán elvesztették (30–46), ami döntően befolyásolta a találkozó végkimenetelét. Így véli Siyani Chambers, az Alba amerikai karmestere is, aki az összecsapáson 16 pontot dobott és hat gólpasszt osztott ki.

„Egyértelműen a lepattanók miatt kaptunk ki − szögezte le a Nemzeti Sportnak a nyáron Körmendről érkező Chambers, aki, a 2020−2021-es idényben Botevgradban játszott, azaz pontosan tudja, mi vár a fehérváriakra a szerda este 18 órakor kezdődő mérkőzésen. − Sokkal jobban kell figyelnünk a kizárásokra, mert a lepattanóharc kulcsfontosságú lesz. Szeretnénk nyerni és életben tartani a továbbjutási esélyeinket, s persze közben csapatként tovább fejlődni. Noha a koronavírus kirobbanása utáni évadban játszottam a bolgároknál és emiatt szinte minden zárva volt, kellemes emlékeim vannak a városról, a csapatról, a klubról, nagyon kedvesek voltak velem az ottaniak.”

Az októberihez képest persze változtak a körülmények, hiszen akkor még négyen voltak az A-csoportban, ahonnan azóta a háborús helyzet miatt visszalépett az izraeli Bnei Herclija, így az ellene lejátszott meccsek eredményeit törölték. Ami a továbbjutási esélyeket illeti, a Botevgrad biztosan ott lesz a következő körben, ha győz Vojvoda Dávidék ellen, akiknek a folytatás akkor sem garantált, ha nyernek Bulgáriában, mert az utolsó fordulóban még a portugál Sporting és a Balkan megmérkőzik egymással (a tíz csoportgyőztes mellett a hat legjobb második jut a következő fordulóba).

FÉRFI KOSÁRLABDA EURÓPA-KUPA
5.FORDULÓ
A-CSOPORT
18.00:
Botevgrad (bolgár)–Arconic-Alba Fehérvár

AZ ÁLLÁS
1. Botevgrad
22
169–148
4
2. Fehérvár
31
2
263–273
4
3. Sporting
3
1
2
255–266
4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik