Női kosár NB I: hiányzók és sérültek a Sopron Basketnél

Vágólapra másolva!
2023.09.11. 18:03
null
A WNBA miatt a válogatott center, Határ Bernadett is később tér vissza a Sopron Basketbe (Fotó: Getty Images)
Két héttel a női kosárlabda NB I rajtja előtt hiányzókról és sérültekről adott hírt a bajnok és kupagyőztes Sopron Basket.

 

A klub honlapja szerint a szlovák Alexandra Erdélyiova súlyos térdsérülést szenvedett, és várhatóan az egész szezont ki kell hagynia.

A zöld-sárgák 4–6 héten át nem számíthatnak Jelena Brooksra sem, aki egy tisztító jellegű térdműtéten esett át. Így a szerb Európa-bajnokra szerdán, a Serco Uni Győr elleni Krasznai Ferenc-emlékmérkőzésen sem számíthat Gáspár Dávid vezetőedző.

A csapat válogatott centere, Határ Bernadett a vele kötött szóbeli megállapodás ellenére csak a WNBA-szezon után, októberben csatlakozik társaihoz. A 208 centis játékos jelenleg a Connecticut Sunnal a WNBA negyeddöntőjére készül a Juhász Dorkával felálló Minnesota Lynx ellen.

A magyar válogatott Turner Yvonne sem tért vissza a megállapodás szerinti határidőig, de ő a héten várhatóan megérkezik a Sopronhoz, amely szeptember 30-án a TFSE-MTK csarnokában kezdi meg az idényt.

A tavaly Euroliga-bajnok Sopron Basket a 2023–24-es szezonban anyagi problémák miatt nem indul el a nemzetközi porondon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik