Sportrádió: Egyáltalán nem volt nehéz meghozni ezt a döntést – Ivkovics Sztojan

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.19. 15:42
null
Ivkovics hálásan zárja ezt az időszakot (Fotó: fiba.com)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Németh Kornél vendége Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott távozó szövetségi kapitánya, aki

„Egyáltalán nem volt nehéz meghozni ezt a döntést – jelentette ki az interjú kezdetén a lemondásával kapcsolatban Ivkovics. Ez egy folyamat. Láttam, milyen környezetben vagyok, láttam, hogy mit tudok hozzátenni és mit nem. Szerintem ez a végkimenetel borítékolható volt. Rengeteg változás volt az utóbbi időszakban, jöttek az új emberek és mivel úgy gondolom, hogy egy elég erős személyiség vagyok, nehéz lett volna kivitelezni azt, hogy maradjak.”

A szakember természetesen a válogatott jelenlegi helyzetéről is említést tett.

„Európában a szűk elit egyik tagja vagyunk, a világbajokságon még kis szerencsével jól szerepelhetünk, de az olimpia nagyon messze van tőlünk. Már ehhez a tornához is úgy álltam hozzá, hogy építenünk kellene a jövőt, mert úgy értékeltem, hogy semmilyen szinten nem reális, hogy mi kijussunk Párizsba. Mindezek ellenére nagyon remélem, hogy az új szelek előre viszik majd a magyar kosárlabdát.”

A volt szövetségi kapitány azt is elárulta, hálásan búcsúzik:

„Nekem ez volt a második családom. A kosárlabda maga sosem köszön el tőlem. A legfontosabb az, hogy az emberi kapcsolatok rendben legyenek. Úgy gondolom, hogy segítettem a srácoknak fejlődni, jó csapatokhoz kerülni és a magyar kosárlabdának előre haladni. Büszke vagyok – nem is kicsit” – zárta mondandóját a horvát származású tréner.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik