Női kosár: hét játékossal kezdte meg a felkészülést a Győr

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.08.17. 13:51
null
Dubei Debóra is elkezdte a munkát (Fotó: Rákóczy Ádám / Kisalföld)
Hét játékossal kezdte meg a felkészülést a női kosárlabda NB I 2023–2024-es idényére a bajnoki ezüstérmes SERCO Uni Győr.

A wbasket.hu szaklap tájékoztatása szerint az Euroligában is érdekelt Rába-partiaknál Cziczás László vezetőedző egyelőre Török Ágnesnek, Dubei Debórának, Ruff-Nagy Dórának, Dombai Rékának, az újak közül Molnár Laurának, Gyöngyösi Jankának és az amerikai Destiny Slocumnak tartotta meg az első tréninget. Közülük Dombai a válogatott Európa-bajnoki felkészülése alatt talpközépcsont-törést szenvedett, ő csak egy bő hónap múlva végezhet teljes értékű munkát.

„Egyelőre hat plusz egy játékos dolgozik, a héten kondiedzés lesz délelőtt, délután a teremben a kosárlabda is előkerül – jelentette ki Cziczás László. – Jövő héttől bővül a létszám, hiszen csatlakozik hozzánk Bach Boglárka és Hegedűs Janka, aki a 3x3-as sorozatban szerepel, valamint Goree Cyesha is várhatóan edzésbe áll.”

A győriek hét év után térnek vissza az Euroligába, ahol a főtáblán kaptak helyet, miután a bajnok Sopron Basket anyagi okokból visszalépett a nemzetközi szerepléstől. A zöld-fehéreknek a spanyol Salamanca, a cseh USK Praha, a török Mersin, a francia Villeneuve d'Ascq és Basket Landes, az olasz Bologna és a Polkowice–Besiktas selejtező győztese lesz a csoportellenfelük októbertől.

Ami az edzőmérkőzéseket illeti, a gárda szeptember 1-jén a Vasasnál vendégeskedik, egy héttel később a hagyományos Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmérkőzésen fogadja a brit bajnok és Euroliga-selejtezős London Lionst. Szeptember 13-án Sopronba látogat a Krasznai Ferenc-emlékmérkőzésre, majd címvédőként részt vesz a szekszárdi Sió-kupán a szeptember 15-i hétvégén. A szeptember 30-án esedékes bajnoki rajt előtti utolsó meccsen a megyei rivális, bajnoki címvédő Sopront fogadja a SERCO Uni Győr.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik