3x3-as kosár: jövő héten Szolnokon versenyez a korosztályos elit

Vágólapra másolva!
2023.07.28. 13:47
Jövő héten keddtől vasárnapig Szolnok ad otthont 3x3-as kosárlabdában az U23-as Nemzetek Ligájának, valamint az U17-es Európa-bajnoki selejtezőnek.

Az eseményt felvezető pénteki sajtótájékoztatón Vereb József, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) 3x3-as referense, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, korábbi MKOSZ-elnök kiemelte: fontos szerepe van a két viadalnak a hazai 3x3-as kosárlabdában, és bíznak abban, hogy a magyarok kellőképpen helyt tudnak majd állni.

Az U23-as korosztályban idén a Nemzetek Ligájában hazai pályán a magyar női és a férfi válogatott három fordulót játszik, a Tiszai Hajósok terén keddtől csütörtökig hat-hat csapat lép pályára. Szombaton és vasárnap az U17-es mezőny következik, ahol a szeptemberi, jeruzsálemi Európa-bajnokságra való kijutásért küzd meg 12 férfi és 11 női korosztályos válogatott – köztük a magyarok is.

Vereb József elmondta, a szövetség célja az, hogy a női válogatottak számára kiírt Women's Series egyik állomása Szolnok legyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik