Kosárlabda: Ivkovics menedzseri maffiát emleget, az ügynök reagált

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 14:53
null
Ivkovics Sztojannak elege lett Vojvoda Dávid eltiltásából (Fotó: NS-archív)
Sztojan Ivkovics, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, egy menedzseri maffia próbál keresztbe tenni Vojvoda Dávidnak és a nemzeti csapatnak. A kapitány erről az M4 Sportnak beszélt, Vojvoda korábbi ügynöke, Vinkó László közleményben reagált.

Vojvoda 14.4 millió forinttal tartozik korábbi ügynökének, Vinkó Lászlónak, emiatt a nemzetközi szövetség (FIBA) felfüggesztette a nemzetközi játékengedélyét, így a válogatottban sem játszhat. Ha nem változik a helyzet, a válogatott hátralévő két vb-selejtezőjét is ki kell hagynia.

„Vojvoda Dávid egy hős. Tizenhat éve minden meccsen a válogatott rendelkezésére állt. Abszolút a játékos mellett van a válogatottból mindenki, a stábtagok és a játékosok egyaránt. Van egy jogi kalamajka, Dávid korrekt volt az ügyben, egy baj van vele, hogy túl tiszta és nem olvasta el a kisbetűs részt a szerződésben. Ő az a fajta ember, akinek a kézfogás a fontosabb, nem a papírmondta a kapitány az M4 Sportnak. Ha nem lesz megoldás, én fogom állni a számlát, ha kell, leülök egy kispadra, hogy Dávid tartozását lerendezzük. Nem tudom elképzelni, hogy a nyári olimpiai selejtezőben Dávid nem lesz velünk.”

„Arra neveljük a gyerekeinket, hogy büszke magyar emberek legyenek, magyar válogatottak. Ha valaki 16 évet erre áldozott és mindent megtett, hogy büszkék lehessünk a válogatottra, megérdemli. Az életben sose ártott senkinek, most pár menedzser egy ügyvéddel megfenyegette, mert ők jogilag így látják. Közeleg az elnökválasztás is, az elmúlt 3-4 évben semmi probléma nem volt a kosárlabdában, most próbálnak minket gyengíteni – folytatta Ivkovics. – Én mindig mondom, itthon nem kell menedzser, csak ha külföldre akar menni egy játékos. Kicsi a mocsár és sok a krokodil. A jog felett van a szív, a morál, ha valaki 15 év alatt egyszer hibázik azért nem kell felakasztani.”

A februárban Litvániában és itthon a bosnyákok ellen pályára lépő magyar válogatottnak még van esélye rá, hogy sikerrel megvívja a selejtezősorozatot.

Vinkó László a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben reagált Ivkovics szavaira (a nagyobb mérethez kattintson a képre).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik