Női kosárlabda: Határ Bernadett a WNBA-ben is játszik nyáron

Vágólapra másolva!
2020.02.19. 17:39
null
Határ Bernadett a negyedik magyar játékos lesz a WNBA-ben (Fotó: Koncz György)
Határ Bernadett, a magyar női kosárlabda-válogatott centere szerződést hosszabbított a bajnoki címvédő Sopron csapatánál, az észak-amerikai profiliga (WNBA) következő idényében pedig az Indiana Fever együttesét erősíti.

A soproni klub honlapjának szerdai közleménye szerint a 25 éves, 208 centiméter magas Határ új szerződése 2021 nyaráig szól.

Az Indiana Fever korábbi játékosa, jelenlegi sportigazgatója, Tamika Catchings – az egyetlen, akinek a klub visszavonultatta mezét – úgy fogalmazott, örömükre szolgál a magyar játékos megszerzése, hiszen testmagasságának és képességeinek köszönhetően sokat segíthet a fiatal, alacsony átlagéletkorú csapatnak.

Az Indianánál egy régi ismerőssel is együtt szerepelhet majd Határ a 2012-ben eddigi egyetlen WNBA-bajnoki címét megszerző csapatánál: a klub játékosa ugyanis Candice Dupree, aki a 2018–19-es idényben szerepelt a soproniaknál.

A WNBA-ben május közepén kezdődik a szezon, a döntőt pedig szeptember végén rendezik. Korábban három magyar kosárlabdázó, Iványi Dalma, Nagy Andrea és Újhelyi Petra szerepelt az észak-amerikai női profiligában – nem számítva a honosított amerikaiakat, Allie Quigley-t, Yvonne Turnert, és Courtney Vanderslootot..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik