Kosár: Azért vagyunk a Barcában, hogy trófeákat nyerjünk – Hanga

Vágólapra másolva!
2018.04.27. 18:07
A Barcelonában kosárlabdázó Hanga Ádám a Barca Tv vendége volt csütörtökön. A műsorban a magyar válogatott kiválóság értékelte a szezonban eddig történteket, és már a jövőbe is tekintett.

Mint ismert, a Barcelona igen hullámzóan teljesít ebben az idényben, az Euroligában a várakozásokon alul szerepelt, leginkább emiatt kellett távoznia Sito Alonso vezetőedzőnek. A katalánok a spanyol mester helyére kinevezett Szvetiszlav Pesiccsel azonnal megnyerték a Spanyol Kupát és a spanyol bajnokságban is állandósították helyüket az élmezőnyben.

„Pesiccsel változtattunk néhány dolgon, például védekezésben is – fogalmazott Hanga. – Kevesebb szabályt alkot, de tökéletesen kell elvégezni a feladatunkat. Az egész csapat fejlődött.”

A 29 éves játékos továbbra is a bajnoki elsőségről álmodik.

„Azért vagyunk a Barcában, hogy trófeákat nyerjünk. Ez nem változott most sem. Megvan rá a lehetőségünk, a csapatunk jó, nyertünk már egy kupát, ami valamelyest leveszi rólunk a terhet. Most jön a szezon legjobb szakasza” – mondta Hanga utalva arra, hogy csapata már csak öt meccset játszik a bajnokság alapszakaszában, majd készülhet a rájátszásra.

A magyar kosaras önkritikusan értékelte a saját eddigi teljesítményét.

„Személy szerint nem volt jó szezonom. Nem volt éppen rossz, de eléggé alapjáraton voltam. Fontos, hogy most már fizikailag is rendben vagyok. Két év hátravan még a szerződésemből, annyi trófeát akarok nyerni, amennyit csak lehetséges. Nagyon sajnáltam, hogy az idén nem játszhattam az Euroliga rájátszásában, bízom benne, hogy a következő idényben jobbak leszünk. A legjobb korban vagyok, remélhetőleg a sérülések is elkerülnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik