Női kosár: 80 milliós adócsalás a vád a volt pécsi vezető ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 14:50
Elkezdődött a Pécs női kosárlabdacsapatának ügyeit 1995 és 2012 között intéző R. Gábor büntetőpere. A sportvezetőt Páva Zsolt pécsi polgármester 2011-ben jelentette fel szabálytalan gazdálkodás miatt, az ügyészség a nyomozás végén 80 millió forintos adócsalás vádját fogalmazta meg.

A Pécsi Törvényszéken elkezdett büntetőper vádirata szerint a klub mögött álló kft. fiktív számlák után visszaigényelt forgalmi adóból és a bérjárulékok be nem fizetése révén tudta „kigazdálkodni” a klub játékosainak gyakran milliós havi fizetését – írja a nol.hu.nol.hu.

Az 50 éves vádlott, akit négy társával együtt vonhatnak felelősségre, sem a rendőrségen, sem a bíróságon nem tett vallomást, a törvényszéken írásba foglalt állásfoglalásában nem cáfolta a vádakat.

Azt írta, hogy a csapat évente százmillió forintban mérhető adósságokat halmozott fel, a politikusok mégis elvárták az erős csapatot. R. Gábor leírása szerint a 2008-tól 2011-ig egyre súlyosabb anyagi helyzetbe sodródó klub nem tudta állni a város vezetősége által visszakövetelt Rátgéber László vezetőedző évi 25 millió forintos fizetését, az ebből kialakuló vita eredménye lett Páva Zsolt feljelentése, a klub 2011-ben összeomlott.

Hogy adócsalás történt-e, arra a bíróság várhatóan júniusban ad választ – írja a nol.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik