Női kosárlabda: Szécsi érkezett, érem a cél a DVTK-nál

Vágólapra másolva!
2014.08.15. 14:54
Ma délelőtt tartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját az Aluinvent-DVTK női NB I-ben szereplő kosárlabdacsapata. A Diósgyőri Stadionban megfogalmazták az idei szezon céljait, és bemutatták a gárda legújabb igazolását is.

„Három évvel ez előtt alakult újjá a női kosárlabda Miskolcon, ez lesz a negyedik szezonunk kezdteSzabó Tamásügyvezető a dvtk.eu-n olvasható beszámolóban. – Bár az előző bajnokságban sikerült megnyernünk az alapszakaszt, a végelszámolásban sajnos csak a negyedik helyen végeztünk. Idén a csapattal szemben megfogalmazott céloknak megfelelően legalább érmet kell nyernünk, de szeretnénk a döntőbe jutni, a bajnokságban és a Magyar Kupában is. Sokat dolgoztunk a keret megerősítésén, ezért a válogatott magyar játékosokkal, és néhány minőségi idegenlégióssal kiegészülve úgy gondolom ez sikerülni is fog.″dvtk.eu-n olvasható beszámolóban. – Bár az előző bajnokságban sikerült megnyernünk az alapszakaszt, a végelszámolásban sajnos csak a negyedik helyen végeztünk. Idén a csapattal szemben megfogalmazott céloknak megfelelően legalább érmet kell nyernünk, de szeretnénk a döntőbe jutni, a bajnokságban és a Magyar Kupában is. Sokat dolgoztunk a keret megerősítésén, ezért a válogatott magyar játékosokkal, és néhány minőségi idegenlégióssal kiegészülve úgy gondolom ez sikerülni is fog.″

„Terveink szerint center, irányító és bedobó posztra igazolunk új játékosokat – tette hozzáMaikel López vezetőedző. – A csapat felkészülése augusztus 18-án kezdődik kiegészülve az NB I/B-ben szereplő második csapat játékosaival. A légiósok szeptember elején csatlakoznak az edzésekhez. Az alapozó időszakban vasárnap kivételével minden nap lesznek foglalkozások. Erősítő és labdás termi edzések mellett, a stadionban is dolgoznak majd a lányok az atlétika pályán heti két alkalommal. Több meghívást is kapott a csapat felkészülési tornákra, ami egyelőre bizonyos az, hogy szeptember 19. és 21. között Iglón lépünk pályára egy nemzetközi kupán, a szervezőktől kapott információ szerint többek között a Good Angels Kosice és a Szpartak Moszkva együttesei ellen. Tervben van október elején egy hazai torna rendezése is, várjuk a visszajelzéseket a meghívottaktól. Természetesen edzőmeccseket is játszunk majd a hírek szerint október 18-19-i hétvégén kezdődő bajnokságban. Azt szeretném, ha tudnánk folytatni azt a munkát, amit idén januárban elkezdtünk és ez mind a játékunkban, mind pedig eredményességben is szemmel láthatóan megmutatkozna. Az elvárásaim szerint legalább egy szintet lépnünk kell előre minden versenysorozatban.”

A sajtótájékoztatón bemutatták az Aluinvent-DVTK friss igazolását, a 12-szeres magyar válogatottSzécsi Orsolyát is. A 189 cm magas négyes és hármas poszton bevethető 22 éves magasbedobó idén diplomázott az Egyesült Államokban található Duquesne egyetemen.

„Hat évet töltöttem az Egyesült Államokban, két hónapja tértem haza, akklimatizálódok – mondta a DVTK új igazolása. – Örülök, hogy itt lehetek, a lányokat ismerem a válogatottból, volt, akivel együtt nőttem fel, de érdekes lesz, hogy most már együtt küzdhetünk a minél nagyobb sikerek eléréséért.”

A „régieket” az aDubei Debóraképviselte, aki a nyári szünetben az U17-es világbajnokságon bronzérmet nyert társaival, valamint beválasztották a torna all star csapatába is. Ezt követően pedig az U18-as válogatottal nyerte meg a B-divíziós Eb-t és jutott fel az A-csoportba.

„Boldog vagyok, hogy egy ilyen nyár áll a hátam mögött, egész szezonban azért dolgoztam, hogy a világversenyeken a maximumot tudja kihozni magamból. Sikerült. Az Aluinvent-DVTK-ra áttérve, a csapatot a négy közé várom a bajnokságban, de még jobb lenne egy érem. Az Európa Kupában pedig a legjobb nyolc közé jutás a cél. A kis pihenő után alig várom, hogy újra edzhessek” – mondta Dubei.

Az Aluinvent-DVTK játékoskerete: Bálint Réka, Czank Tímea, Dubei Debóra, Horváth Bernadett, Szabó Brigitta, Szabó Petra, Szécsi Orsolya (új igazolás)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik