Női kosár: Kovacsevics együtt nevetett a győriekkel - fotó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.21. 10:00
null
Kovacsevics megkapta az összegyűjtött plüssállatokat (Fotó: kisalfold.hu/Tanjug)
Belgrádban jótékonysági mérkőzést játszott a Hat-Agro Uni Győr női kosárlabdacsapata a szerb Crvena zvezdával – csak a rend kedvéért, a vendégek 73–71-re győztek –, a győriek már a találkozó előtt találkozhattak a nyári autóbusz-baleset után amputált lábú társukkal, Natasa Kovacseviccsel. A találkozó nem kevés érzelmet váltott ki a tragédia résztvevőiből.

 

A kisalfold.hu helyi beszámolója szerint a Belgrádba fárasztó utazás után megérkező győriek rövid pihenőjük helyett a szálloda halljában meglepetésre máris találkozhattak a bottal érkező fiatal szerbbel, aki a szerda esti meccsen is főszerepet kapott. Újságírók, fotósok és dedikálásra váró gyermekek mentek hozzá. A győriek elvitték az összegyűjtött több száz plüssállatot, amit a magyar szurkolók támogatásuk, együttérzésük jeleként küldtek neki, és egy győri mezt, amit Fűzy András társadalmi elnök nyújtott át neki.

Kovacsevics nyitott az őt megoperáló dr. Pellek Sándor ötletére, hogy jövőre együtt fussák le a New York maratont, míg a honlapnak arról nyilatkozott: két hónapja azért küzd, hogy meglegyen az első tökéletes lépése, és normális életet éljen. Emellett tanulmányaira összpontosít, de kosarasként sem tett le végleg pályafutásának folytatásáról, bár ehhez speciális művégtagra, és minden bizonnyal rengeteg külön engedélyre lesz szüksége.

„Turizmust tanulok az egyetemen, először ezt szeretném befejezni, ebbe fektetem most a legtöbb energiámat. A rehabilitáció után dől majd el, milyen irányt vesz az életem. Már ezzel az ideiglenes protézissel is napról napra jobban megy a járás, és ha minden jól alakul, teljes értékű játékosként szeretnék visszatérni a kosárlabdapályára. A paralimpia szóba sem jöhet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik