Férfi kosár: Grebenár marad Körmenden, Ruják távozik

Vágólapra másolva!
2013.06.20. 08:53
A Lami-Véd Körmend férfi kosárlabdacsapatánál tisztult a kép, már ami a következő szezont illeti. Az előző idényt hatodik helyen záró vasiak kapcsán már korábban tudni lehetett, hogy Ferencz Csaba és Fodor Gergely marad, s mint szerdán kiderült, további játékosok is a háromszoros magyar bajnokot erősítik az előző garnitúrából.

„Már öt magyar játékossal van aláírt szerződésünk – mondta Zsebe Ferenc, a klub ügyvezetője a szerdai sajtótájékoztatón. – A korábban bejelentett Fodor Gergely és Ferencz Csaba mellett aláírt Grebenár Péter, Kutasi Gergely, és Farkas Attila is. Az elmúlt év sikerkovácsával, Hencsey Tamás edzővel is sikerült megállapodnunk, és tettünk lépéseket annak érdekében, hogy szakmai segítőt találjunk mellé. Golomán Györgyre a következő szezonban valószínűleg nem számíthatunk, mert az Egyesült Államokban folytatja a tanulást és a kosárlabdázást, s Kyle Austinnal sem tudtunk megegyezni, de van néhány fiatal tehetség az utánpótlásunkban, aki a felnőttekkel dolgozhat a nyártól. Természetesen további magyar játékosokkal is tárgyalunk."

Persze távozó is van, ráadásul érzékeny veszteségként könyvelhető el, hogy Ruják András, a klub saját nevelésű irányítója elhagyja a csapatot.

„Az én kérésem volt, hogy más stílusú játékkal vágjunk neki a következő szezonnak – ezt már a Grebenárékhoz hasonlóan hosszabbító vezetőedző, Hencsey Tamás mondta. – Külföldi irányítóval szeretném megoldani az egyes posztot, s ezt Ruják András megtartásával képzeltem el, amit a klubnál mindenki támogatott. Rá irányítóként és hátvéd poszton is számítottunk volna, de ő ezt nem fogadta el. Azt gondolom, hogy más csapatnál sem lehet kizárólagos irányító, mégis úgy döntött, hogy kivár, ameddig kap ilyen lehetőséget. A Szombathelyről távozó Kálmán László neve is felvetődött a szurkolók körében, ez ügyben azt mondhatom, beszéltünk róla, hiszen Ruják távozásával minden lehetőséget meg kell vizsgálnunk, de messzire nem jutottunk. Nem látok rá lehetőséget, hogy itt játsszon."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik