A házigazda Hat-Agro Uni Győr a nyitányon csaknem három negyeden át szorongatta ellenfelét, és szinte végig egyenlő partner volt, ám a harmadik negyed végén Jelena Milovanovics harminc másodpercen belül szerzett öt pontja után a zöld-fehérek már nem tudtak visszakapaszkodni, és végül a kihívó simán hozta a találkozót. A Sopron szerb centere klasszisához méltón teljesített, 23 pontjával a mezőny legjobbja volt.
„Milovanovics semlegesítése kulcsfontosságú, de ezen túl is van problémánk védekezésben, hiszen a Sopron nem egyemberes csapat – vélte Fűzy Ákos, a címvédő győriek edzője. – A recept megvan a javításra, már csak jól kell megfőzni az ételt, azaz a lehetőségeinkkel jobban kell sáfárkodnunk, a kidolgozott helyzeteket jobb százalékkal értékesítenünk. Jó lenne, ha a meccs döntő szituációiban frissebbek lennénk, de ez nem egyszerű, hiszen az előző hónapok megerőltetései, sérülései meglátszanak a teljesítményünkön. Az a lényeg, hogy jobban játsszunk, no és legyenek kiemelkedő egyéni produkciók, mint Milovanovicsé volt a túloldalon, mert a bajnoki döntőben ez elengedhetetlen a sikerhez.”
A soproni öröm érthető volt, ám eközben a győri játékosok sem voltak elkeseredve. Hogy miért, arra Laklóth Anna adott választ.
„Sokkal jobb volt a játékunk, mint a kupadöntőben, akkor huszonhét ponttal kaptunk ki – mondta Laklóth, aki az első mérkőzésen hét pontot szerzett. – Majdnem harminc percig egál volt a csata, de aztán Milovanovics két távoli kosarával megugrott a Sopron, és onnan már ilyen jó csapat ellen nem tudtunk visszakapaszkodni. A cél és a sikerhez vezető recept, hogy kitoljuk a koncentrációt harmincról negyven percre, és kiiktatjuk a rövidzárlatokat.”